måndag 14 november 2011

Dag 2-3, Road trip

Direkt tidigt på morgonen efter jag landat drog vi, tillsammans med en vän till Naci, Marion, iväg och hyrde en bil och drog iväg på en ca 7,5 h lång sväng till Niagara Falls!
Efter en hel del stopp (jag menar 7,5 h är ganska länge i en bil) kom vi fram till den kanadensiska sidan av Niagara fallen. vi kom precis innan solnedgången så vi fick se fallen både i dagsljus och i mörker, som inte är så mörkt för fallen är upplysta på kvällen. Dessutom var det något jul-jippo i parken bredvid som firades med fyrverkerier! YesJag har aldrig tidigare haft någon längtan att åka till Niagara fallen men det var helt sjukt mäktigt att vara där! Jag rekommenderar alla till att åka dit! Ett försökt till att beskriva intrycket man får av fallen skulle bli för fjuttigt..
Den kanadensiska sidan av fallen är som ett mindre Las vegas med nöjen, kasino och neonljus. Vi passade på att gå runt och titta och se en moving theatre film (ni vet 3D där stolarna rör sig..)
Av någon anledning hade tjejerna bokat vandrarhem på den amerikanska sidan av fallen (Niagara fallen ligger på gränsen mellan USA och Kanada). Vad de inte hade tagit reda på var att man måste ha en godkänd ansökan för att få komma in i USA.. jag har en sådan godkänd ansökan men inte de andra två. Detta resulterade i att vi fastnade hos gränspoliserna. Såklart. Pappersarbete för alla. Foton och fingeravtryck för N och M. Pappersarbetet tog kanske en kvart men vi var nog inne hos gränspolisen i över en timme. De var himla trevliga och skämtsamma! ;) Sent på kvällen tog vi in på vandrarhemmet och somnade.
Något annorlunda hände på morgonen. Tydligen var snubbarna som drev vadrarhemmet väldigt kristna.. och de tyckte att vi var så trevliga att de undrarde om de fick be för oss innan vi åkte. Väluppfostrade som vi är sa vi "javisst!". Att någon ber för en händer ju inte varje dag precis men varför inte. Ingen av oss är troende, undrar om det funkade ändå?
Eftersom vi nu var på den amerikanska sidan passade vi på att spendera förmiddagen där. Den sidan av fallen är mer orörd och istället för massa nöjen fanns där en fin park. Det var faktiskt riktigt schysst att se fallen från båda hållen!
På eftermiddagen började vi röra oss mot Montréal igen. På vägen stannade vi i en söt liten ort som heter Nigara-on-the-lake. Det såg verkligen ut som "small town" nordamerika med söta butiker och stora vackra villor. senare stannade vi även till lite i Toronto och körde runt lite där och kollade och fotade. Det är en himla skillnad mellan Montréal och Torontos byggnader ska jag säga. T är storstadsdjugel for sure! Verkar spännande, åka dit?
Så här nöjd är jag över att vi åkte till Niagara Falls!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar