torsdag 15 augusti 2013

Utflykter ifrån Nice

Befinner man sig i Nice och känner att man vill se något annat en dag så finns hur många möjligheter som helst! Det är tätt mellan orterna på rivieran. Vill man ta bussen kostar det bara 1, 50 € inom hela PACA departementet. Alltså kan du åka i stan för 1, 50 eller till Menton eller Cannes för 1, 50 och hittar du en bra buss kan du komma till Alperna för 1, 50.

Är du inte så förtjust i att åka buss kan du alltid ta tåget. Det är inte speciellt dyrt det heller.

Jag gjorde några (få) utflykter den här gången. T.ex var vi en dag i Monaco och en dag i Ventimiglia,  den närmaste staden i Italien.





 
Jag visade familjen runt i Monaco en dag (eller kanske en halv, det ligger så nära att man knappast behöver ta en hel dag till besöket). Jag hade helt förträngt hur kuperat det är där! och med 35 grader i skuggan var det en smula varmt att springa runt där mitt på dagen. Men men. Vi började uppe i gamla stan och kikade lite på prinsens palats. Utsikten där uppe är det verkligen inget fel på! Sen drog vi ner i hamnen och upp och in i kasinot. Bland annat.
 


 
 
Fina Ventimiglia. Varje fredag är det marknad i Ventimiglia. Där säljs allt från stekpannor till pashminasjalar och läderväskor. Och eftersom det bara tar drygt 45 min dit med tåget så vi åkte en fredag! Köpte väskor och sjalar (och kamerastativ), tittade på människor och åt pizza. Det var en bra fredag.

 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar