fredag 29 mars 2013

Inte helt PK

Jag var hemma hos några familjevänner igår kväll.
Trevligt, som vanligt!
De hade dammat av ett gammalt spel, Brainstorm, eller något åt det hållet hette det. Det här spelet måste ha varit några årtionden gammal för Sovjet var ett land.

I alla fall. Spelet gick ut på att det fanns massa kort med kategorier på, tex "Sveriges vanligaste bilmärken" och så de 10 märkena som speltillverkaren tyckte var de rätta svaren. Varje lag fick sedan en kategori och en viss tid på sig att ropa ut massa saker som de trodde var de 10 rätta svaren. Man fick sedan gå ett steg på spelplanen för varje rätt man hade. Inga konstigheter. Förutom att vi idag kanske inte riktigt tänker på samma sätt eller samma saker som tillverkaren gjorde då spelet tillverkades (bara det att man behövde någon form av 3D-glasögon på sig för att kunna läsa korten).

När det här spelet tillverkades kanske det inte var så noga med att vara politiskt korrekt eller så var det överlag ett annat tankesätt i Sverige då.. hur som helst tyckte spelet att man under kategorin "saker som är gula" skulle svara Kineser.. och under "saker som är röda" skulle man svara Kommunister.. Jag kan säga att vi hade fel på båda.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar