torsdag 9 december 2010

Italien

Efter en liten försening landade jag i natt på svensk mark igen.. tyvärr, för här var det fortfarande kallt och snöigt.
Jag har varit på en liten fyra dagars tur till Italien där fina Anna tillfälligt bor som erasmusstudent. Så Castellanza (där Anna bor), Milano och Turin har fått besök de här dagarna.

Det var kul att träffa Anna och se hur hon bor och har det och vilka hon umgås med och så!

Vi åt och åt och kollade på lite saker man ska se och shoppade lite och åkte massa tåg och hängde och pluggade lite och letade upp julstämning (belysning och en marknad tex..) osv.. Sen att det var lite regningt hela tiden och att studenter ockuperade stationen i Turin och sånt gjorde inte så mycket. En najs trip helt enkelt!







Turin var mycket mysigare än Milano men ingenting är ju fint när det är grått väder..



I Turin var vi på ett "Cinema" museum som var väldigt stort. Där fanns massor av bilder och info på/om allt från regissörer till stjärnor till kulisser och utvecklingen på den tekniska sidan från skuggbilder till dagens bio. Det låg inne i Mole Antonelliana som tydligen är Turins landmärke.
Vi kände även att vi var tvungna att köpa (och äta) lite choklad när vi var där för alla Annas bekanta som hörde att vi skulle till Turin, och hade varit där, sa att de var kända för sin choklad. Jag vet inte om det stämmer men ovanligt god var den i alla fall.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar