lördag 31 maj 2014

Lite träning (så klart)

Veckan har bjudit på jobbig men rolig träning. Balance och Grit (3) på måndagen, BodyPump på tisdagen, ett grymt Tabata-pass i boxen på onsdagen och Balance, kettelbells och lite Sh'bam på torsdagen. Bra vecka tycker jag! Kände till och med att jag hade rätt bra teknik på crossfitövningarna.
Extra trevligt var att kila till donken med tjejerna efter Sh'bamen och bara snacka lite..


fredag 30 maj 2014

Söta små barn

I Tisdags var jag vikarie för ett danspass för barn på Gympozz. Det var kul och barnen sa att det var roligt så jag tror det gick bra. Kände mig lite malplacerad men det fick mig ändå att fundera lite över Les Mills koncept Born to move.. kanske ska kolla upp det mer..

På onsdagen var jag på lunch och fika hemma hos fina Madeleine och sötaste lilla Nils! God mat och fika och väldigt trevligt sällskap.


tisdag 27 maj 2014

Kul med 50års fest!

I lördags var det firande hela dagen för Jois som fyllde 50 år. På dagen var det tävlingar/lekar, tjejerna mot killarna. Tex kastade vi vattenballonger och ägg och gick på en störd skattjakt där man skulle hämta olika saker typ en polis, enhörning, fisk, glassgubbe eller likande eller ta kort på saker, tex på hela laget i en rulltrappa..
Jag hade i uppdrag att gå så många steg som möjligt under skattjakten vilket i samband med det vackra vädret resulterade i att jag badade i ån efteråt. Årets första dopp trots att jag någon timme tidigare sagt att jag absolut inte skulle bada..

På kvällen var det middag och fest med livemusik, massa skratt, massa dricka, flipperspel och mycket annat. Bra lördag!








onsdag 21 maj 2014

Testa nytt

Det är tydligen "move your buddy"-vecka på Friskis så Hanna tog med mig på Indoor Walking i måndags. Gruppträning på crosstrainer typ. Var rätt kul och kändes ungefär som de första kilometerna när man springer. Tungt för låren var det också. Trevligt att prova något nytt!

tisdag 20 maj 2014

Fredag lördag söndag

Fredag. Lång promenad med Amelie till Petra för lite bullfika. Sedan trevlig post och lång AW med massa vänner.
 Lördag. Massa tid utomhus i solen för att göra lite reklam för Gympozz. Och lite glass och massa snack. Avslutade dagen på Hanna och Marcus balkong.
 Söndag. Hotellfrukost med Hanna och Susanne. Biltur och glass med mamma och Sven. Lite RPM och sedan födelsedagsfirande för mormor.


Det var en god helg hehe.

fredag 16 maj 2014

En viss smärta

Det där med att springa kändes ju som en bra idé i tisdags. Och jag är glad att jag gjorde det. Men min kropp är ju som sagt inte van vid att springa så där länge så min onsdag och torsdag har varit väldigt intressanta. Det har känts som om någon sågat av min lår på mitten. Jag hade inte kunnat göra en squat ens om mitt liv hängde på det. Och ena vaden har känts som om jag stått på tå under hela livet och helt plötsligt valt att sätta ner foten helt. Hm.

Antingen ska jag aldrig mer springa längre än 5-6 km eller springa längre mycket oftare. Har inte bestämt mig för vilket det blir än..

onsdag 14 maj 2014

Ut och spring första milen ever

Jag gillar inte att springa. Korta sträckor, visst, men ut och jogga är inte min grej. Jag blir för uttråkad. Och mina ben är ovana (eftersom jag sällan gör det) så de vill helst göra något annat, spinning eller burpees eller något annat de är vana vid.

Men. Vi har en kvartsmara här i stan i juni varje år och varje tisdag under våren är det ett gäng från Gympozz som springer den rundan, för det är roligare att vara fler. Och några ha uttryckt att jag borde hänga med. Och Pontus har tjatat ett bra tag.
Så, igår följde jag med. Feberkänningar (men utan feber) till trots. Jag hade aldrig sprungit en mil förut. Efter 6 kilometer tyckte jag de kunde lämna mig till mitt öde. Det vägrade de göra, jag skulle med. Efter 7 kilometer tänkte jag att hm.. bara 3 kilometer kvar och om jag brukar tvinga mina RPMare att orka spurta i 30 sek borde jag klara 3 kilometer. När det bara var en raksträcka kvar lyckades mina ben öka en gnutta i fart och jag kom i mål! Jag hade inte klarat av det om jag sprungit ensam, så tack! Nathalie, Pontus och Emil som inte lät mig stanna!

Inte nog med att jag kom runt, jag gjorde det på 58 minuter! Bra första försök! Det är jag jäkligt nöjd med även om det försämrade de andras tider en del..
Kan dock meddela att benen idag är något stela. Typ stela som i att det känns som att jag går på styltor. Värt!

måndag 12 maj 2014

Musik av bästa JT!

Lördag. Dags för något jag väntat på i flera månader, Justin Timberlake! Konserten var i princip exakt som jag hade förväntat mig, hade kunnat vara mer dans på scen men annars var det spot on! Han är ju skicklig den där JT! Kan sjunga, dansa, spela instrument, är smart, rolig.. allt det där blir ju rätt hett! Och musiken är ju grym! Jag tror inte att jag stod stilla många minuter och nere hos oss på "dansgolvet" var det rätt najs (och ovanligt) att se att de flesta var i artistens ålder, typ mest 80-talister. Vi var ett gäng på 11 pers som stod och njöt av upplevelsen.

Under natten spelades ett blandning av alla låtar och känslan från kvällen satt kvar en bit in på söndagen.. Borde vara ett rätt bra betyg!



söndag 11 maj 2014

AW och AW

Efter massa pluggläsning under dagen på fredagen tog jag mig till krossbox016 och körde ett AW-pass. Jobbigt och roligt! Det är sköna människor som tränar där och jag som är rätt svag blir så grymt imponerad av hur starka och duktiga alla är!

 
En stund efter träningen var det dags för nästa AW (after workout) med några härliga pinglor från Gympozz. Det blev flera glas vin och sköna samtal på Trädgårn! Bra fredag.

måndag 5 maj 2014

Skönt med fullaspäckade dagar ibland (speciellt när det bara är roliga saker)

Mina dagar kan vara rätt tråkiga ibland. Jag försöker göra allt jag ska medan jag mest väntar på att få gå och träna något. Men ibland händer det att det är fulla med trevliga saker. Min fredag tex innehöll plugg, lunchGRIT, lunch+långt häng med en vän, middag/firande av 18-åring och sen ett till häng med en vän. Fredagen slutade vid 3-4 på lördagsmorgonen.

Söndagen var även den rätt upptagen; crossfitpass på krossbox016 (var dock tvungen att gå tidigare), jobb, mitt RPM-pass, bodyJam och ytterligare ett häng. Ingen tid för söndagsångest!

Dock var det enda spännande jag hade för mig på lördagen veckans fit60-pass som var förflyttat till krossbox016.

Det här var passet vi körde på söndagsförmiddagen
 
Nu på morgonen körde jag bodyBalance vilket kändes väldigt behövligt efter all tung träning. Hoppa aldrig över balance!