tisdag 29 april 2014

Det där med ödet eller slumpen

Jag tror på någon sorts blandning mellan den fria viljan och ödet. Att vi väljer hur vi agerar och reagerar men att något annat styr vad som händer. Typ. Saker händer av en anledning, man kanske inte bara förstår anledningen. Typ.

Förra veckan sökte jag svar på en fråga eller kanske mer önskade att en känsla skulle försvinna om det ändå inte skulle hända något med den. Direkt efter går jag ut och går och sätter en av mina spotify-spellistor på shuffle. Det sjuka var att de första låtarna som spelades MYCKET väl tolkas som svar på det jag önskat.. Självklart kan man säga att det bara var ett sammanträffande och låtarna är ju slumpvis utvalda osv. MEN det är mycket roligare/intressantare att tänka att universum ville säga mig något!

De fem första låtarna var i princip förlängningar av varandra i ton och tema. När den sjätte låten startade började jag skratta. Det var nämligen den här:
Where's your head at

måndag 28 april 2014

Känns som sommar

Hur kan man låta bli att må bra och känna sig glad när det är soligt och varmt ute? Det går inte! Helgen var ju underbar och jag passade på att hänga en del hos mormor och morfar som bor utanför stan. Sen passade vi på att grilla på Hanna och Marcus härliga balkong och fortsätta kvällen med lite fest.
 
Såklart har jag tränat lite också: Sh'bam och fit60 på lördagen och CSI (för jag fick inga motionärer till mitt pass) på söndagen.




onsdag 23 april 2014

Annandagpåsk

Bestod av träning. Vi hade ett litet RPMmaraton från kl 10. 3 instruktörer, 3 pass, 2h snabb, snabb cykel och uthålliga motionärer! Skitkul var det! Och deltagarna verkade nöjda.

Suddigt i farten..

Av okänd anledning tyckte jag och Nathalie att vi skulle stanna och köra Grit någon timme senare så vi tog lunch i solen, bytte om och körde! Det gick.. kanske inte superbra men det gick!
Min kropp meddelade mig efteråt att den inte orkar mycket mer nu så tisdagen blev vilodag.

Mycket påskigare än så blev det inte. Jag satt i solen i stadsparken och lyssnade på musik i några timmar innan jag gick och köpte pizza och sedan var dagen slut.

Efter att ha bränt 2000-3000 kcal på träningen hade jag lätt kunnat klämma i mig en pizza till..

tisdag 22 april 2014

Påskafton och påskdagen

Påskafton var en rätt lugn dag och rätt festlig kväll/natt.

Dagens pass:
Vi var fyra personer som körde passet och vi alla kom i mål på en tid mellan 20 och 21 min. Bra jobbat på påskafton tycker jag! Kändes som vi bara sprang och sprang.. blev drygt 2,5 km inne i gympozzhallen.

På kvällen var det dags för påskfest! Vi är massa kompisar som har paxat påskafton till varandra i flera år för att ha fest och det går ju inte att hoppa över! Vi var hemma hos Anna och Eric och drog sedan vidare ner på stan. Det var en riktigt kul kväll!



Jag sov i princip ingenting den natten och var lätt disorienterad under söndagen. Men jag lyckades ändå ta mig till pappa på lunch och till Gympozz för att köra CSI (och lyckades dessutom genomföra passet riktigt bra)!

På kvällen blev det glass och promenad med Camilla och Katarina.


lördag 19 april 2014

Skärtorsdag, långfredag

Skärtorsdagen bjöd på Body Pump med Helena på morgonen, Body Balance med Tessan på kvällen och sedan film hos Hanna och Marcus. Vi skulle se en skräckis, det blev något som kallades för rysare men som mest var konstigt.

Långfredagen bjöd på Box med Ziad. Skitkul var det! Jag och Johanna hade bokat in att slåss och det var ett mycket skojigt beslut! Kanske borde köra box oftare..
Sedan var det bara att duscha och dra till Josse och Kayla för fika och häng och sedan hem till mamma för middag. Dagen gick fort, kände inte av det där långa alls..

torsdag 17 april 2014

Påskvecka

Det märks att det är påskvecka för
1. Det har varit ganska dött på jobbet förutom alla barn som ville pyssla i lovverkstan i tisdags
2. Det finns en hel del extrapass på Gympozz. När andra chillar lite extra under ledigheter tränar vi mer än vanligt! Det är torsdag förmiddag och jag har tränat 5 pass hittills (senast i morse) och verkar inte ha lagt in någon vilodag den här veckan. Oh well..
3. Det där med att låta bli att ge in för sötsug verkar omöjligt! I tisdags före träningen fick jag för mig att göra något kreativt så jag bakade en liten sats vit choklad/kokosmuffins och igår stod fina Petra och sålde bröd och morotskaka på Gympozz lite bröd och några kakor följde med hem och kakorna försvann fort! De kommande dagarna är jag dessutom bortbjuden på flera grejer så mer sött lär det bli. Jag är helt okej med det! Bring it!



Bjuder på en skärmdump från häromdagen. Håller helt med Les Mills Fredrik Anderssons insta inlägg!

lördag 12 april 2014

Dagens pass

Detta var dagens pass. Det gick bra förutom att jag fick ett alternativ till situpsen (de ville döda min rygg).  Har dock rätt tråkigt nu ikväll.. är inte van att inte ha nåt att göra en lördagkväll.. Vill ut och springa (!) Men det regnar tydligen massor..hm.
 

fredag 11 april 2014

Träningskärlek!

Jag vet att alla inte känner den och jag vet att ni som inte gör det tycker att vi som gör det är en smula fanatiska/överdrivna/puckade osv.. Men alla har vi de saker i livet vi tycker om och inte kan leva utan. Min "sak" är träning. Körde GRIT strenght på lunchen och kände massa kärlek efteråt! snabbt och effektivt sätt att genast må lite bättre!

Det var bara det.

söndag 6 april 2014

Paris jag gillar dig

Jag kände för att komma iväg lite så i onsdags kväll drog jag till Paris för några dagars häng. Jag ville bara vara och inte tänka på annat än det jag råkade se för stunden. Det gick bra som vanligt, jag har inte producerat mer komplicerade tankar än typ "är jag hungrig, ja eller nej?" på 3 dagar och det är så otroligt skönt! Dessutom har jag inte heller haft internet och speciellt inte kollat facebook på de dagarna vilket var riktigt skönt och inte ett dugg ångestfyllt som jag trodde. Det kan vara den luddiga semesterhjärnan som tog över som gjorde det så lätt, eller så är jag inte så beroende som jag trodde. När jag kom hem i natt var det sista jag tänkte innan jag somnade "behåll den luddiga känslan i huvudet!"

Jag åkte mycket för att hälsa på världens bästa Sofie, min lilla ålänning som jag träffade i Nice för snart 6 år sedan.. Vi är båda dåliga på att höra av oss och ses sällan men vi vet var vi har varandra och det är alltid så lätt och kul att ses! Och nu så passade vi på att bara vara! Promenera massor, dricka lite, äta lite, shoppa lite.. sådant trevligt ni vet.

Jag är alltid den bästa versionen av mig själv (alltså den jag själv tycker bäst om) när jag är ute och reser för då är jag lugnast, nöjdast, gladast och grubblar minst eller inte alls. På många ställen är jag även lång och lite exotisk också vilket inte suger hehe.

Och just det, det var vår och 18 grader i Paris.

Fina Sofie i latinkvarteren


Okej, det kanske inte är såhär suddigt men man spenderar ju en del tid nere i metron.. borde fota där oftare



Gör som alla andra, luncha i en park. Här är Place des Vosges



Vi fick köa en timme men det är så värt det! Le Relais de l'Entrecôte, du börjar med en sallad och sen kommer entrecôt, sås och pommes frites tills du säger att du är mätt! (pssst, det är en kedja och finns i fler länder..)







Jag hängde någon timme inne på Centre Pompidou.. tyckte att jag var rolig med mitt nya Jackson Pollock linne framför en av Jackson Pollock-tavlorna

tisdag 1 april 2014

Sötsugen

Vill skita i socker ett tag eller för alltid eller något. Inte helt strikt för jag vill njuta av livet också men mest för att se om det ger coola träningsresultat.

Men när jag var och handlade här om dagen var jag sjukt sötsugen och extra sugen på chokladpudding av okänd anledning. Jag var som tur var smart nog att läsa näringsinnehållet på alla grejer. Detta gjorde att jag VERKLIGEN inte inhandlade någon chokladpudding. Eller annan choklad. Eller glass. Eller den sortens naturgodis jag ville ha. Jag köpte vindruvor (sjukt sött ändå, jag vet) och jordgubbar. Chokladpudding blev det typ ändå för jag hade kaseinproteinpulver med chokladsmak kvar hemma. Funkade nästan lika bra.