måndag 30 september 2013

Kalas och bokparty och sånt

Jag hade en väldigt trevlig fredag och lördag och tydligen (utan att ens vara en vild helg) var det lite för bra för mitt huvud kompenserade det med att vara deppigt, nästan deprimerat, på söndagen. Jag hade hellre varit bakis om jag säger så. Skulle ha tränat CSI på söndagseftermiddagen men jag ville helst vara anonym och osynlig och det hade jag inte fått vara där (vilket är bra alla andra dagar).. så jag körde Jam och Balance istället (vilket var alldeles lagom).

Men till det roliga! (som, utan detaljer, kanske inte låter så happening, men tro mig det var najs!)

På fredagkvällen var jag iväg och firade att Sofia hade fyllt år! Det betyder häng med familjevänner och det brukar alltid bli roligt, så även nu! Vi blev bjudna på mat och massor med kakor (jag tog av allt, så klart) och kvällen slutade, som oftast, med ett sällskapsspel! Mitt lag kom sist (någon måste ju göra det) men jag tror att det var för att det handlade mycket om att ha tur, vilket är något jag INTE har.



På lördagen var det dags för releaseparty för Josephines barnböcker "Penny lagar mat" och "Från gård till gaffel". Vi är väldigt stolta över lilla fröken som gett ut böckerna på eget förlag!
På kvällen kilade vi hem till henne på fest som slutade på ute Harrys dansgolv! (Man kände sig rätt gammal där inne men Housegolvet levererade så det var kul ändå.)





Helgen som kommer har potential att bli lika bra eller bättre! Ska bara ta mig igenom skoluppgifter och den där jäkla föreläsningen jag ska hålla först..

fredag 27 september 2013

It's friday!

 Jag har jobbat idag och stämningen på museet var verkligen "fredag"! (Love when that happens!)
Till att börja med låg denna i köket.. lyckades låta bli att sätta tänderna i den! (För jag vet ju vart jag är bortbjuden ikväll hehe..)

Sedan så bjöd vi även allmänheten på en konsert med väldigt vacker musik!
Och eftersom dagen var så skön och jag ändå hade ett ärende på stan så bjöd jag mig själv på en kokbok och det nya rengöringssmöret (!) från Body Shop. Inte för att jag var värd det eller så, utan bara för att jag ville.

torsdag 26 september 2013

Break through!

Den där känslan när man håller på med någonting som man tycker är riktigt, riktigt svårt och sen blir väldigt nöjd med resultatet. Den känslan!

måndag 23 september 2013

Les Mills Super Saturday

En dag för knappt 12 år sedan testade jag BodyCombat och BodyBalance för första gången och det var bland det bästa jag gjort!
Så..
I helgen var jag en av ca 5000 tränings- och Les Millsnördar som var med om Les Mills (Nordic) Super Saturday! Detta är ett träningskonvent (kan man nog kalla det) som hålls varje år och som vanligtvis är en jazzed up kvartalsutbildning för Les Mills-folk. Årets upplaga var dock väldigt speciellt då hela teamet från Nya Zeeland var här och filmade kommande releaser, för första gången i Europa! Självklart ville jag vara med om det!

Vi var några motionärer och i princip alla tränare på Gympozz där jag tränar som åkte dit för att delta på den galna träningsfesten! Jag är sjukt glad och nöjd över beslutet att åka dit och hade en fantastisk lördag!

Jag körde bara tre pass men två av dem var filmningar så de höll på lite längre. Jag började dagen med BodyBalance (underbart pass) där jag även lyckades få träffa Gandalf Archer, program director för BodyJam! Sedan körde jag dagens två BodyJam pass.
Det sista var helt sjukt! Det var som en blandning mellan en rockkonsert och nattklubb i stämningen, helt fantastiskt! Man fick koncentrera sig för att inte börja gråta av lycka!

Dagens sista pass var de olika formerna av Grit och jag nöjde mig med att titta på. Bara att vistas i lokalerna (Globen, Annexet och Hovet) och omge sig med alla glada och vältränade människor var underbart!

Jag kan inte riktigt fatta att det redan är över.. Så bra var det!










Ursäkta bildkvalitén, fokus låg inte direkt på att fotografera..

(Festen i form av filmandet av nya releaser fortsatte på söndagen men jag nöjde mig med en dag.)
(Och, jag åkte redan upp på fredagseftermiddagen för att registrera mig och hänga lite med släktingar som jag skulle sova hos, hade en mysig fredagkväll!)

torsdag 19 september 2013

Nattens soundtrack

Drömde om den här låten i natt..

 
Jag kommer ihåg när den här videon var med på Voxpop.. Bästa tv-programmet i slutet av 90-talet!

måndag 16 september 2013

Utmaningar!

Jag nämnde förut att jag bara har några få saker på hjärnan just nu. De två som inte är träningsrelaterade tänkte jag berätta om nu.

Det är så att jag har antagit två (för mig) stora utmaningar. En kommer löpa under det kommande läsåret och en kommer redan om ett par veckor.

Det är så att jag fått för mig att jag ska ta en magisterexamen i konstvetenskap (varför är jag inte säker på men nu är det så). Bygga på kandidaten alltså. Det kommer krävas mycket energi av mig då jag ska läsa en kurs som jag (tyvärr) inte alls är intresserad av och därför inte kan alls bra. Vi har redan börjat med den och jag kände mig lost från första stund.
Dessutom ska jag krysta fram en magisteruppsats. Jag har vetat länge vad jag vill skriva om så blir ämnet godkänt är det bara att älga på. Det svåraste för mig kommer vara språket. Jag har inget akademiskt språk. Jag har ett berättande språk och det går inte riktigt hem i den akademiska världen. Men det ska nog bli bra!

Den andra utmaningen är att jag tydligen sagt ja till att hålla en föreläsning på Eskilstuna konstmuseum. Den kommer hållas på lunchen om nån vecka och är öppen för vem som helst som vill lyssna. Utmaningen ligger i att jag, när jag blev tillfrågad, inte alls var expert på ämnet jag ska prata om. Långt ifrån expert. Det börjar kännas mer hemma nu och jag planerar att hålla en mycket trevlig föreläsning så klart! Men än är jag inte där..

Så, tänkte bara säga det.

söndag 15 september 2013

A few things on my mind

Sorry för de mer träningsorienterade blogginläggen som kommit de senaste tiden. Det kommer fler. Det är en av de tre saker som jag i princip bara tänker på just nu. (Det finns en fjärde sak som tar upp mycket tid as well men det ska jag inte tråka ut någon med.)

Jag är ju som sagt (se tidigare inlägg) helt oförmögen att fokusera på en sak i mer än fem minuter just nu. Träning är det enda undantaget. Där kan jag fokusera destomer.
8 träningspass blev det visst den här veckan. Det låter ju lite mycket och var inte riktigt meningen men jag försöker suga åt mig koncentrationsförmåga bäst jag kan.

Testade CSI (träningspass på Gympozz) för första gången nu i eftermiddag. Skitjobbigt var det och jag kände mig svag som sjutton! (som vanligt den svagaste i alla rum.) Fast det var ganska kul måste jag erkänna. Tränaren är grym så det hjälper ju lite.

Det är inte så kul att känna sig mesig och klen men jag försöker köra så att jag anpassar mig efter min kropps begränsningar och dagsform. Då betyder det tyvärr att jag kanske går ner och kör armhävningar på knäna efter en stund eller hittar något alternativ till magövningarna när svanken säger ifrån. Så jag länge jag inte stannar helt tänker jag!

Stannade och körde BodyBalance (mitt älskade balance!) efteråt så jag är rätt mör i kroppen nu. Och var väldigt hungrig när jag gick hem!

Så var det med det!

lördag 14 september 2013

Var fick jag enerig ifrån?

Fredag.
Lugn dag på jobbet.
Promenad med Anna efteråt.
På kvällen fanns det ingenting på tv så jag gick ut och sprang straxt efter 21.
Sprang!
Det gick i och för sig långsammare än jag trodde det skulle göra. Min teknik med att springa en gång var tredje månad kanske inte är något vinnande koncept.. Men det är ju så sjukt tråkigt! Att jag springer så "ofta" är konstigt nog. Kanske blir jag tvungen att springa lite oftare om nu kompisgänget bestämt att alla ska springa Å-varvet nästa år.. Suck. Aja, det blir nog bra.

Pump i morse. Gick smärtfritt. Typ.

Skulle bara säga det.

onsdag 11 september 2013

Så ofokuserad!

Jag tror att jag har en dålig träningsvecka. Eller nej, jag har nog en konstig vecka i allmänhet.
Känner mig supermesig på träningen. Ikväll på BodyJamen tex., ville jag dö efter halva passet. Jamen har ALDRIG varit så jobbigt som ikväll!

Och jag har två uppgifter att lämna in (plugget) imorgon, helst innan kl 13. De är inte gjorda. Inte helt i alla fall. Jag har försökt läsa i flera dagar men jag är så sjukt ofokuserad! Så fort jag börjar läsa så flyter tankarna iväg och efter ett tag upptäcker jag att jag inte har en aning om vad jag just har läst.. och måste börja om från början igen. Suck.

Jag måste verkligen skärpa mig! Eller hoppas på att jag från och med när jag vaknar imorgon är pigg, stark, uthållig och superfokuserad (på rätt grejer)!


De stackars skorna fick jobba hårt när orken inte fanns..

tisdag 10 september 2013

Appropå igår

Det verkar inte som att jag skadade mig igår. Tur! Idag är det knappt ömt.
När jag spelade basket skadade man ju knäna då och då, men jag försöker låta bli nu för tiden.. hehe. Hann bli lite orolig igår. Hoppas att det inte knakar till igen!

måndag 9 september 2013

Den här träningskärleken alltså..!

Jag hade tänkt köra Grit ikväll. Bara det. Sedan blev jag "indragen" (positivt menat) i en träningsdate som innebar 45 min spinning före Griten (med lite paus emellan dock).

Kul! Jag har inte kört spinning på flera månader så passet påminde mig om hur mycket jag gillar det (och Scooter)! Men det var galet jobbigt för låren!
Sen kom Gritpasset, nr 4, som innehåller en jäkla massa hopp. Det har nog aldrig varit så jobbigt att hoppa upp och ner och jag kände mig väldigt svag och mesig!

För att göra saken bättre knäckte det till mellan nacken och vänster axel också. Just då var jag så trött så jag förstod inte om jag bara var utmattad eller om det gjorde ont. Det gjorde ont. Jag tror jag lyckades stretcha till det på något bra sätt för nu ömmar det bara (rejält).

Skön träningskväll i alla fall! Trötthet och mindre skada till trots.

fredag 6 september 2013

Sensommar, kvällssol

Jag gillar motljus och Eskilstunaån.. ifall det inte märks.
 





onsdag 4 september 2013

Senast lästa bok

 
Ända sedan jag såg filmen Julie och Julia för första gången har jag varit lite förtrollad av Julia Child. Nu har jag (långsamt) läst den här jättefina boken om hennes liv i Frankrike (bland annat)!
Eftersom det är hon själv som varit med och skrivit boken fick jag känslan av att hon satt och berättade allt för mig mer än att jag bara läste. Himla trevlig känsla från en bok tycker jag!


måndag 2 september 2013

Nordic Art Station

Det har varit väldigt mycket jobb de senaste veckorna och ganska lite annat. Det är för att vi har förberett en stor utställning på jobbet, Nordic Art Station, som öppnade nu i helgen!

I veckan var det seminarier, workshops och konserter och det hela avslutades med vernissage och fler konserter på lördagen.

För oss personal och för konstnärerna var det även middag och ett besök på Ölkultur. Mycket trevligt!

Utställningen blev mycket fin så jag hoppas ni tar er till Eskilstuna konstmuseum och kollar!