tisdag 27 augusti 2013

Dagens vardagslyx

Vardagslyx kan ju vara lite olika saker.. som en mysig promenad med en vän en vanlig tisdagskväll!

Och nu; brinner! (Den som har koll på scrubs vet vad jag menar.. breakfast for dinner.)

söndag 25 augusti 2013

Inte så tråkigt som det låter

Jag har haft en sådan där helg som låter skittråkig när man berättar om den men som är så där asskön när man är inne i den (och efter också). Den innehöll sol och läsning och annat soft. Det kan även vara så att jag köpte en ny dator och bokade en resa. Kanske.

På lördagkvällen tänkte jag lite på mina fina vänner som befann sig i sthlm på Robyn/Winnerbäck/kent-konserten också. De hade förhoppningsvis askul (såg ut så på instagram)!! (Efter att ha varit på väldigt många spelningar vet man att det i princip alltid är värt det och sjukt kul så jag hoppas att de känner detsamma! Så varför var inte jag där? Jo jag har VÄLDIGT svårt för Kent. Slipper helst.)

Det blev långa parenteser idag. Jag gillar parenteser. Jag är

fredag 23 augusti 2013

Lite fint

Såg den här tavlan på Formex (var kommer jag tyvärr ej ihåg).

Tyckte att den var lite fin..

torsdag 22 augusti 2013

I helgen som var

I helgen tog jag, Anna, Camilla och Hanna bilen upp till Stockholm för att hänga med Tove och för att säga "hej" till Josse som ställde ut på Formex med sin barnbok!

Det blev en mysig/rolig/lite dansig/god helg!

Formex, lite vm på tv + massa godis, middag, massa drinkar + spel och spontan utgång till en vodkabar med enbart schlagermusik och proppat med gladingar som kunde varje låt (och lite dansmoves) på lördagen.

Sen frukost, promenad och glass på söndag. Kvalitets tid!

 Fina Formexutställare!
 Före glass..
 Världens tjockaste katt?
Efter glass.

tisdag 20 augusti 2013

Sparat det bästa till sist

Det bästa: yoghurt/efterättsgången på Carrefour i Nice TNL. Heaven! (hehe).

måndag 19 augusti 2013

Fler små saker i Nice

Jag mjölkar ur det sista ur Nicebilderna som ni märker.
Man kan även se..
 Massa folk som äter glass på Place Rosetti på kvällen..
 Fina stenar på stranden..
 Hus i fint ljus..
 Hjältinnor..
 Typ stadsvapnet i marken..
 Fina grindar..
 Konst..
 Massa gränder (i gamla stan)..
 Små torg..
 Annan eh.. konst..
 Kyrkor..
 Konst som kastas..
 Väggmålningar..
 George Clooney på pizzakartongen..
 Fler gränder och kyrkor..
 Annat roligt på marken..
Eller fantastik utsikt!

söndag 18 augusti 2013

La Colline du Château

I Nice finns en stor.. eh.. kulle (?) som kallas Colline du Château. Där uppe fanns förr en befästning för att skydda staden. Nu finns där en park, en kyrkogård, några hus och en arkeologisk utgrävning. Det finns även en lekpark, ett vattenfall och två caféer.

Collinen är ett av de mysigaste ställena i Nice, helt klart! Det är lite ansträngande att ta sig dit upp (om man inte är lat och tar hissen, men det är man ju inte) för alla trappor och uppförsbackar men det är det helt klart värt.
Bara utsikten, åt alla väderstreck, är värd att svettas för! Är det riktigt varmt är det skönt att lägga sig i skuggan av träden där uppe och läsa eller ha picnic eller bara hänga.
 
 














lördag 17 augusti 2013

Saker man kan äta (i Nice eller var som helst)

När man är i Frankrike har man chansen att äta (och dricka) väldigt gott! Och just i Nice är det svårt att hitta en dålig restaurang. Det mesta är bra och billigare än i Sverige. (Ni som säger något annat måste ha gått helt fel! Typ till Negresco eller något). Man kan äta Beignets och Salade Nicoise och Moules frites och glass och paj och hummer och ost och gryta och anka och creme brûlé och mer glass och frukt från den dagliga marknaden på Cours Saleya och bröd och mycket, mycket annat! Och så lite mer glass!
 
Mina favoriter i gamla stan (där de flesta hamnar till slut) Är La Mama, Le Safari och L'Ecurie för mat och Fenocchio (100 smaker) och Azzurro (bästa struten och citronglassen) för glass!