tisdag 30 juli 2013

Senast lästa bok

För den som vill veta saker..

lördag 27 juli 2013

Gott!

Jag som är svag för kokos i allmänhet och Bounty (speciellt i glassform) i synnerhet var tvungen att testa denna drickbara variant. Och himmel vad den var god!

torsdag 25 juli 2013

En bra fredag!

I fredags hade jag en väldigt trevlig, om än lite lång, dag.
Jag jobbade med Stella, som alltid är trevligt!

Jag lyckades, med hjälp av min kollega, min chef och en instruktör på Gympozz, hinna till ett GRIT-pass.

Jag fick underbart sällskap under Mando Diaos Infruset-spelning i Parken Zoo (Som också den var underbar!)

Jag fick, i sällskap av det ovanstående sällskapet, åka vidare på balkongfest hos Lindblom/Flood där massor av fina vänner redan hängde!
Fin dag va?!



Ps. min torsdagkväll dagen innan hade också varit fin med lååång AW på Håpe's med tjejerna!

onsdag 24 juli 2013

Grattis!

 
 Idag fyller lillebror nr 2 23 år! Grattis!

måndag 22 juli 2013

Dagens njutning

Stå stilla en stund, blunda och känn den ljumma sommarvinden smeka och kanske kyla ner huden i den varma julinatten! Njut!

onsdag 17 juli 2013

Variété Hablingbo

Förra onsdagen var jag och Pappa och åt på Crêperie Hablingbo, Gotland. Efter middagen fixade vi biljetter till Variétén de har där (i ett litet cirkustält i skogsbrynet) varje sommar. Denna gång hette den Bêtes de foire.
Jag hade nog inte varit på någon liknande föreställning förut för detta var bland det konstigaste jag varit med om. De var duktiga, så klart, väldigt duktiga. Men det var så konstigt. Så franskt. Så mystiskt och knäppt med mekaniska dockor och trick med bollar och hattar och en liten hund och annat knasigt. Det var bisarrt helt enkelt men på ett väldigt fint, nästan romantiskt sätt!
Är ni i närheten, åk dit och kolla!

måndag 15 juli 2013

Aj!

Jag råkade kliva på en humla idag, det gjorde ont! Och nu, flera timmar senare är foten fortfarande öm och lite avdomnad (men jag kan typ gå på den)..

Fast mest synd är det väl om humlan som antagligen dog.

söndag 14 juli 2013

Åminne, Gotland

Min familj har en stuga på Gotland. Rakt över ön från Visby sett. Där spenderade jag de flesta av mina somrar när jag växte upp, vilket så klart var alldeles underbart!

De senaste åren (eller sedan jag tog studenten för massa år sedan) har jag varit lite dålig på att åka dit. Men i år passade jag på att boka in en av sommarens veckor i stugan. Kom hem därifrån igår efm/kväll.

Jag har försökt att mest chilla, sola och bada lite. Läsa en del, promenera en del och titta på alla vackra små vita kalkstenshus som jag älskar! Det blev även en del god mat, massa glass, lite Visby och andra små utflykter. En bra vecka.

 Lilla stugan


Ett av alla mysiga hus bland Visbys gränder
Utsikten från en restaurang i Valleviken (eller nåt om det hållet)
Maten där, pulled lamb, väldigt gott!

Vid fårösund
Visby




Den vackra stenstranden nära stugan

Creperiet i Hablingbo




Lite ringmur
Ett av mina drömhus!
Superchramigt lanthandelsmuseum i Dalhem



Botaniska trädgården i Visby
 
Furillen




 

lördag 13 juli 2013

Senast lästa bok (x2)

Jag har varit i vår sommarstuga på Gotland sedan i lördags kväll (flög hem igår) så jag har haft lugn och ro och tid till att läsa (och sola och bada). Bilderkavalkad kommer.

Jag läste ju boken i förra inlägget + dessa:



Håkan Hellströms bok är en fotobok med text i. Jättefin om man gillar Håkan!
Bingos bok känner väl många till. Hittade den i mataffären för en tjuga. Sjuk bok eller rättare sagt, sjukt liv. Men väldigt underhållande! Och snabbläst även för långsamma läsare som jag.

tisdag 9 juli 2013

Senast lästa bok

Jag har velat läsa den här boken sedan den kom typ 2011 och jag såg Kerstin Ekman prata om den på Babel. Jag köpte den direkt när den kom ut på pocket men har alltså inte "haft tid" att läsa den förns nu. 

Men det var värt väntan även om jag blev förvirrad av slutet! Jag gillar verkligen sätten den är skriven på med två personer som har vartannat kapitel ungefär. Och sedan är den så skickligt skriven så klart! Jag har precis läst den så jag måste nog smälta den lite innan jag har fler åsikter om den..



måndag 8 juli 2013

Feed me London!

Det blev tydligt ganska direkt att min Londonresa skulle bli en Gastro vacation! Och jag har ätit så sjukt gott varje dag! Från och med nu är äta mitt nya nöje!

Vi åt entrecôte på ett ställe med enbart det på menyn (finns i fler städer än London), så de är ju expert på det! Vi åt lång trerätters lyxlunch på en av Michel Roux jr restauranger (och han var där just då! Star struck!) och vi åt hummer på Burger and Lobster och vi tog afternoon tea och vi åt grymma burgare med grym stämning i lokalen på Meat liquor. Bland mycket annat! Fatta bra matresa va?! A just det, vi drack lite också..
Det finns några bilder..