fredag 31 maj 2013

Dagens fail

Böckerna jag behövde på biblioteket, som var referensböcker och alltså inte lånas ut, var borta. Alltså ingen annan hade dem men de var försvunna från bibblan. Hela serien på typ 20 böcker var borta!
Illa.

torsdag 30 maj 2013

Härlig stämning med Beyoncé!

Det blev inget stillasittande igår kväll för jag och tjejerna var på Beyoncé i Globen! Jag har nog aldrig varit på en konsert där jag haft ett leende på läpparna under exakt hela showen! Hon är ju så skicklig! Dansa och sjunga supervackert samtidigt.. Kul att se var det i alla fall!

(Det blev många utropstecken nu men det var det värt!)

 
 

 
 
Inga bra bilder, sorry!

onsdag 29 maj 2013

Kan inte sitta stilla (eller dagens låt)

När jag hör den här låten går det inte att låta bli att gunga med!



(Och jag tror att jag kommer få anledning till att INTE sitta still ikväll också..)

tisdag 28 maj 2013

No more Peace and Love

Peace and love är inställt. Eller de har försatt sig i konkurs.
Ingen festival. Såå tråkigt!
Jag har varit där varje år sedan 2005 (med undantag för 2010) och hade fått i födelsedagspresent att åka dit även i år. Men nej. Trots att festivalen drog typ 50 000 pers förra året kunde de inte sälja tillräckligt många biljetter i år. Det verkar vara ett dåligt år eftersom det inte var den första festivalen att ställa in i år. Sorgligt..!

Jag kan bara säga tack för alla underbara musikminnen!



måndag 27 maj 2013

Så himla mycket socker

Alltså. Jag har haft en riktigt najs helg. Dels för att jag umgåtts en hel del med mina vänner då vi firade Anna i fredags och jag kollade på Champions league-finalen med Camilla och Hanna i lördags. Men också för att när vi umgicks åt vi massa sockriga och feta saker (godis, kakor, glass, kebab etc) = gott.

Och min pappa var på marknad och köpte en låda cocosbollar till mig (jag jobbade och inte kunde följa med och köpa dem åt mig själv).
De är slut nu.


Dock känns det ju en del i kroppen att det har proppats in ovanligt mycket sött i käften. Huden beter sig inte som vanligt och tungan är lite sträv. Kanske ska vänta lite innan jag äter sötsaker igen. Vindruvor är undantaget.

Just det jag såg en liten glimt av stadens pride-festligheter också.


Det var det.

söndag 26 maj 2013

Appropå förra inlägget

Jag rådfrågade mina lärare och de kände lite spontant att jag skulle ge upp träskulpturerna i Fors kyrka som inte har kvar sin historia och satsa på något annat. Jag tog en lite tur och tror att jag ska försöka med något som finns här inne..

Jäders kyrka

fredag 24 maj 2013

Plugga bör man

Annars går det kanske sämre än man skulle önska. Så förra veckan försökte jag ta tag i examinationsuppgiften jag ska lämna in om några veckor. Medeltid/renässans bla bla bla.. Därför hade jag bokat en guidning i Fors kyrka som råkar vara från 1000-talet för att se deras inventarier från 1200-1400-talet. Kul tänker ni! Och det var det ju så klart! Eller väldigt intressant i alla fall (vare sig man kan något om konst eller inte).
Tyvärr verkar det inte finnas så galet mycket mer info än den jag fick så jag kanske måste besöka några andra kyrkor i jakt på bättre material..

torsdag 23 maj 2013

Museibesök, vernissage och reunion - en vanlig onsdag alltså

Jag hängde lite i Stockholm igår för att just denna onsdageftermiddag skulle bjuda på finfina grejer.

Förutom lunch på Stories och ett besök på Livrustkammaren för att se utställningen om Drottning Kristina, en sjukt god milkshake och lite shopping på söder var målet för turen en vernissage och en reunion.

Hasselnötssmak på min milkshake. I like!

Min kära kollega Stella håller på att ta examen från HV och hon och hennes klass hade vernissage för sin examensutställning. Sådant vill man ju inte missa! Allt var jättefint och ambitiöst och fina Stella hade ju helt fantastiskt tjusiga broderier i sitt verk!


Sedan hade jag även stämt träff för en liten reunion med mina tjejer från Nice hösten 2008! Vi käkade middag på Hermans, med vegetarisk buffé och försökte efter bästa förmåga få kolla på vad alla hade för sig "nu för tiden". Härligt! Kvällen fortsatte på café innan det blev sista tåget hem för min del. Bra dag!



Så var det med det.

onsdag 22 maj 2013

Stort grattis!

Till lillebror 1 som fyller hela 25 år idag!

Tänk att denna lilla lintott redan är 25!
 

Och till Anna som också fyller år idag!

måndag 20 maj 2013

Kanske ett uttjatat samtalsämne men..

Jag älskar det här underbara vädret!

lördag 18 maj 2013

Den store Gatsby

Som jag har väntat.. Nu har jag sett den! Jag hade egentligen inte byggt upp höga förväntningar utan mer en längtan och var inte rädd för att bli besviken. Och det blev jag inte heller!


Den kanske inte var så Buz Luhrman-ig som jag hade tänkt mig.. men Fina kläder, duktiga skådisar och grym musik!

fredag 17 maj 2013

Nattens soundtrack

Sedan konserten i helgen kan jag inte skaka av mig den här gamla godingen..
 

torsdag 16 maj 2013

Man måste ju testa (varning, oviktig info!)

Jag har nämnt i förbifarten att jag har skoskav. Haft det sedan förra måndagen och fick det av löpardojjorna. Jag är inte nöjd  kan jag säga. Men jag får faktiskt skylla mig själv då jag inte direkt vilat hälarna friska..
Så, jag kikade in på apoteket när jag handlade här om dagen för att se om jag kan förbättra läget lite.

Detta införskaffades:
 
Jag testade Scholls skavsårsplåster igår. De höll en promenad och ett pumppass. Ramlade av i duschen. Funkade dock medan de var på!

måndag 13 maj 2013

What a productive day

Har fått så mycket gjort idag att det är helt sjukt! Och då började jag dagen med att ligga i soffan och tänka på vad jag drömde i natt (vilket ju inte är så produktivt)..

Jag har till och med haft tid att bättra på skoskavet (promenad) och träningsverken i låren (Grit). Jag kom till och med till insikt om en sak om mig själv!

Min amazing måndag måste bero på att jag hade en bra söndag där jag bland annat hann baka bröd, catcha up på bloggarna jag läser, träna och planera veckans plugg, jobb, träning och häng med vännerna.
Jag brukar inte planera så noga. Kanske något att prova igen (nästa år eller så)..

söndag 12 maj 2013

A night at Friends arena

Jag, tillsammans med mamma, Sven och Linn, var på tredje konserten (1.a för oss, tredje för Bruce) med Bruce Springsteen igår kväll (Sven fick det i present när han fyllde år).
Jag kan inte påstå att jag har lyssnat så mycket på Bruce, inte mer än man råkar höra då och då men jag gillar ju livemusik och har inget emot att se "de största" artisterna!

Om gårdagens konsert kan jag bara säga detta; Fy sjutton vad de är skickliga!





(Ursäkta bildkvalitén.)

När jag vaknade spelades Born to run i huvudet.. inte så konstigt kanske.

fredag 10 maj 2013

Inte alls planerat men så himla skönt efteråt

Jag somnade gott igår kväll. Min torsdag var nämligen riktigt aktiv! Vid lunch promenerade jag och mamma i ca 1,5 h. På kvällen skulle jag träna combat och balance. Och det blev det. Men jag stannade även kvar på jamen vilket betydde att det blev 3 h träning på rad. Jag proppade i mig lite nötter emellan passen och orkade allt hur bra som helst! Åt som en häst efteråt och kände mig sjukt glad!
Det är väl inte klokt att träna så mycket varje dag. Inte sedan basketdagarna har jag kört på sådär, men det var kul!

Åh vad jag vill se!


 
Ända sedan jag såg reklamen för denna någon gång förra året har jag längtat.. snart så!
 
Under tiden kan man ju se på klippet

torsdag 9 maj 2013

När jag gick hem luktade det sommarregn

Var på kalas igår kväll. När jag gick hem hade det regnat och det doftade sådär underbart av blött damm som det gör på sommaren! Åh sommarregn.. skulle bara säga det.

onsdag 8 maj 2013

Andras bloggar

För någon månad sedan skrev jag om en blogg jag läser och jag tänkte att vi kunde ta en till nu.

En fin blogg, som jag skrivit lite om i samband med detta, är Ida Pyks blogg hos elle.se
Den läser jag för att få lite djupare, kanske allvarligare texter framför ögonen. Och för fina citat. Och för en drömmande reseskildring. Och för någon enstaka ödsligt vacker bild.
Känner du att du längtar efter något sådant, kolla in bloggen!

tisdag 7 maj 2013

BodyCombat

Ikväll körde jag bc för första gången på kanske två år. Jag hade glömt hur roligt det är och hur stark man känner sig och hur jobbigt det är för magen! Yey!

Älskar solen men..

Här om dagen såg jag ett program om hur solen skadar vår hud. Inget förvånande där. Men. Den danske hudläkaren som pratade sa att fräknar var ett tecken på att huden fått mer sol än den tål. Detta var tydligen en nyhet för mig och jag kan inte sluta tänka på det. Jag är nu naturligt rödhårig och har en hel del fräknar om man säger så..
Programmet gjorde att jag dagen efter gick och skaffade ytterligare en solcreme.. bäst att kleta på (mer än jag redan brukar)!
 
 Passade på att införskaffa denna. Har hört att den är bra och den kostade typ ingenting.

måndag 6 maj 2013

Såg precis det här som blir dagens låt

Viktor Norén med ny låt. I like it!

New look and totally oganized

Helgen var varm och vårig och härlig! Jag gjorde inget coolt eller spännande men jag tränade och promenerade mycket. Och jag rensade och organiserade i garderoben i vardagsrummet. Och gav min skohylla/bänk en make over. Och pluggade lite. Och träffade Josephine och Hanna lite. Typ så.




Helgens fixa/ordna-resultat.

fredag 3 maj 2013

Dagens favorit

Bredbar brie! Hur gott och smart är det inte!

torsdag 2 maj 2013

Appropå att det nu är maj

Våren är ju försenad. Vindarna tar fel väg eller vad det nu beror på. Men. Jag har sett att många av träden och buskarna nu så smått börjar spricka ut i grönt och blir det bara lite mer sol och värme kommer snart naturen att explodera av grönska! At last!

Snart är det inte bara marken som är färgglad..

 

 

onsdag 1 maj 2013

April flög förbi och vips så var det 1.a maj

Valborg.
Tog en lugn och ledig dag som började med en tripp till Vingåker med mamma. Vi hittade tyvärr inget annat att shoppa än några delicatobollar, men det var trevligt ändå!

Sedan for jag ut till mormor och morfar som skulle ha valborgsmiddag för några släktingar. Åt lite förrät och sade "hej" innan jag drog vidare på den middag jag egentligen skulle till. Den middagen + hängkvällen var hemma hos Annas föräldrar med ett trevligt litet gäng polare. God mat, massa vin (för de andra, jag körde) lite spel, bastubad och å-bad hanns med. Vi ordnade till och med en egen liten majbrasa i sanden och Erik hade fixat två små fyrverkeripjäser! En Valborg som när man var liten alltså, fast i miniformat. Najs!

 Middag nr 1

 Middag nr 2

Lagom stor brasa!