tisdag 30 april 2013

Spontan festkväll

Lördag. Vi skulle hitta på något men visste inte vad. Vid fem-sex på kvällen blev det bestämt att vi skulle ut och ta en drink på en bar. Vi hamnade istället på en annan bar som blir nattklubb in på småtimmarna. Varför inte?! Chillkvällen blev fest och när det kommer bra låtar rycker det i hela kroppen och man måste upp och dansa. Vid halv två drog jag dock hem. Jag hade just fått en tredje drink över mig och kände att det var ett tecken (spiknykter som jag var drog spillet ner lite på stämningen). Nöjd med kvällen var jag ändå. Av instagrambilden i ottan att döma höll festen igång länge för några av mina vänner och jag tar för givet att det var himla kul det med!


måndag 29 april 2013

Afternoon tea

Denna lördag hade jag sett fram emot i några veckor. Jag skulle nämligen på Afternoon tea på Sundbyholms slott! Jag hade hört att det var en stor buffé med härligheter och att det hela skulle vara väldigt bra men det var till och med över förväntan! Det fanns så mycket! Himmelriket för en som gillar bakverk, efterrätter och scones!
Som ni förstår av alla utropstecken kan jag verkligen rekommendera det! (Den här Kakan blev nöjd.)

Jag var inte där ensam, jag hade fantastiskt trevligt sällskap av mamma, hennes kusin Anette och hennes döttrar Helena och Madeleine.




 Sommar on a plate




Passionsfruktvatten - varför har inte jag tänkt på det?!
 Det fina, här lite suddiga, sällskapet
Som ni kanske kan förstå kändes det nödvändigt att ta en lite promenad efteråt..

fredag 26 april 2013

Har fortfarande ingen aning

Jag kollar igenom gamla inlägg i min egen blogg och hittar detta. Jag har fortfarande ingen aning om vad det var!?..

torsdag 25 april 2013

Onsdagsmiddag

Igår hade jag över tjejerna på mitt-i-veckan-middag vilket var himla mysigt!
Enkel lax- och zucchinipaj, hemmagjord aioli och
vanlig (kanske lite tråkig) sallad.
 



tisdag 23 april 2013

Alghero

Ja, då var det ju så att jag var på en halvspontan lite minisemester onsdag till lördag. För några veckor sedan råkade jag, pappa och hans väninna se att det fanns ruskigt billiga flygbiljetter till Alghero på Sardinien och när jag även hade en trevlig rabattkod på hotells.com fanns det ju inget att tveka över!

Alghero var väldigt mysigt och, jag kan tänka mig, väldigt romantiskt med sitt fina historiska centrum komplett med ringmur och allt. Staden har allt man behöver, stand, hamn, fin natur runt om, vingårdar och så klart hur många restauranger och gelaterior som helst! Dessutom var det väldigt bra priser på både restaurangerna (fisk och skaldjur regerar här) och glassen. Behöver jag säga att jag var riktigt mätt alla dagar..
Jag testade till och med sjöborre som är en specialitet på Sardinien tydligen. Smakade mest av det de kryddade med men konsistensen var typ som ostron.

Torsdagen och fredagen bjöd på strålande sol så jag har några nya fräknar (överallt) och en mystisk solbränna från kläderna. Men snacka om det var skönt men 25 grader!







 Stranden var full av dessa "hårbollar"..



 Sjöborrepasta
 Hittade en trevlig resto som hade varit skräddare tidigare. Temat var skrädderi och inredningen och menyn (val mellan S, M och L) var inspirerat av detta.



söndag 21 april 2013

En ny resa

Jag har visst glömt säga att jag hade bokat en ny liten resa.. Jag kom hem från den sent igår kväll. Då hade jag varit i Alghero på Sardinien ons-lör! Mer info och bilder kommer.
Skulle bara säga det.

torsdag 18 april 2013

Att behöva tacka nej

Ibland blir vissa saker lite konstiga. Jag sökte två säsongsjobb inför sommaren, två jobb som har med "min bransch" att göra. Jag fick jobben. Men då de så klart var på annan ort var jag tvungen att räkna lite på utgifter/inkomster innan jag svarade. Det ena jobbet hade jag inte tjänat alls på att ta förutom den nya erfarenheten (som hade varit väldigt trevlig). Det andra kunde jag först inte ta för att jag åtagit mig annat under en del av perioden och sedan inte tjänat mycket på det på de delar som blev kvar. Men, erfarenheten skulle vara bra. Så klart. Sjukt att behöva tacka nej för att man inte skulle tjäna på att jobba! Hm..

Skulle bara säga det.

tisdag 16 april 2013

I've got a feeling

Lördagen.
Jobba.
Fira polare som fyllde år, middag på Sylvia, hem till honom på tårta, vin/öl, knasiga konversationer, dåliga skämt, annat bus och skratt.
Sedan ner på stan, hitta bar, dra vidare till nattklubb (de andra, jag drog hem, nöjd).

När jag kom hem hade jag en så skön känsla! (jag hade ju haft en bra kväll med roligt sällskap) Men jag hade en känsla som jag hade ofta i the good old days i Nice när man hängde med polarna allt jämt och en kväll kunde innehålla allt ovanstående + lite extra häng efter klubben (eller mellan barerna) och innan på dagen och kanske lite basket eller lite strand på det.

Toppbetyg till lördagskvällens feeling alltså!

 Mätta och belåtna!

måndag 15 april 2013

Jobbmöte och lunch (och kanske en smula shopping) och lite mys

I fredags blev det inte så mycket plugga gjort men jag var däremot på ett jobbmöte. Jag har tidigare arbetat en del med Svensk Mjölks diarie och nu när de inte finns mer och delar av företaget tagits över av Växa har det uppstått en del frågetecken. Då ringer de mig. En av få som kan svara på frågorna (yey hehe).

Efter mötet tog jag lunch på Bara kök och bar med min söta mamma och en kollega till henne. Och sedan kan det vara så att jag råkade åka till Tuna Park och shoppade lite, men bara lite.



Kvällen bjöd på förstklassigt mys med Eve och Sandra.
Det var det.

lördag 13 april 2013

Dags att gå vidare?


För två veckor sedan, på skärtorsdagen för att vara exakt, jobbade jag min sista dag på mitt 14-15 månader långa vikariat på Eskilstuna konstmuseum.
Det kändes konstigt. Konstigt att inte gå dit nästan varje dag, konstigt att inte träffa massa människor varje dag. Konstigt att inte jobba.
Det känns fortfarande lite konstigt men jag börjar sakta men säkert komma in i min vardag som enbart student igen. (eller enbart och enbart, jag är ju åter igen anställd på timmar på museet, har varit det sedan våren 2008.) Dagar där man måste vara lite mer disciplinerad än vanligt för att få något gjort (kanske inte går superbra varje dag). Men jag märker att jag har saknat friheten som kommer med distansstudier, friheten att välja vad man gör, när man gör det och var man gör det. Börjar komma ihåg att det passar mig väldigt bra det också.

fredag 12 april 2013

The sky is falling!

Eller ett galler från en lampa i taket ramlade ner på mig (och rev upp min hand) igår på träningen! Där dansar jag på som vanligt (bodyJam) och så plötsligt händer det! Blev lite chockad men med ett plåster på handen kunde jag lugnt dansa vidare. Tänker dock hålla mig undan från lamporna i fortsättningen..

Ville bara säga det.

torsdag 11 april 2013

Not my night


Igår kväll var dessa unga herrar i Stockholm och spelade på Annexet och jag var INTE där. Fick ingen biljett. Oh well. Hoppas det var en fantastisk kväll (så klart det var!)!

onsdag 10 april 2013

Weekend i Kalmar

På fredageftermiddagen tog jag och Sandra tåget ner till Kalmar och Sandras syster Tajana för en härlig weekend!
Det säg att jag har varit i Kalmar när jag var lite men det är inget jag minns så jag blev så klart hänförd av alla vackra/söta/ståtliga hus och byggnader, den mysiga stadskärnan och slottet!

Vi roades oss med att promenera runt i solen, äta glass och annan god mat, shoppa, festa och kolla på Les Misérables. Perfekt helg alltså!











måndag 8 april 2013

Svårt att hålla sig till ämnet eller?

Sitter på ett möte, eller så kallat samtal, om offentlig konst (i egenskap av privatperson), inget konstigt med det. Men. Folk har så jäkla svårt att hålla sig till ämnet! Vi kommer till er punkt, chilla!
Skulle bara klaga lite.

fredag 5 april 2013

Ny kurs

Igår började jag en ny kurs. Barocken är slut och nu är det dags att ge sig in på medeltid och renässans. "Mellan himmel och helvete..." heter den och när jag bläddrar igenom kurslitteraturen undrar jag exakt hur intresserad jag är. Jag hoppas på 'mycket'.
Skulle bara säga det.

tisdag 2 april 2013

Påsken - en sammanfattning

Långfredagen - bjöd först på fika hos Josephine och den här sötnosen
Sedan blev det middag på Sylvia men några andra sötnosar
 
Påskafton - bjöd på påsklunch hos Pappa med bland andra de här fina
Johanna hade väldigt fina naglar högtiden till ära!
På kvällen blev det stor fest hemma hos de här älsklingarna
med utgång och efterfest och gå-och-lägga-sig-när-solen-gått-upp och allt sånt.

Påskdagen - bjöd på påskmiddag hemma hos mamma med fina släktingar och de här goda spanjorerna

Kvällen slutade dock med sjukt ont i halsen brutal feberfrossa för mig. När jag försökte gå och lägga mig frös jag så mycket att mina fingertoppar var helt vita..
Detta huttrande avslut gjorde att min Annandag påsk blev febrig och händelselös (jag åt massa godis och fick middagsrester av mamma, that's about it).

Det var den påsken!

(Ursäkta för de usla bilderna.)