söndag 31 mars 2013

fredag 29 mars 2013

Inte helt PK

Jag var hemma hos några familjevänner igår kväll.
Trevligt, som vanligt!
De hade dammat av ett gammalt spel, Brainstorm, eller något åt det hållet hette det. Det här spelet måste ha varit några årtionden gammal för Sovjet var ett land.

I alla fall. Spelet gick ut på att det fanns massa kort med kategorier på, tex "Sveriges vanligaste bilmärken" och så de 10 märkena som speltillverkaren tyckte var de rätta svaren. Varje lag fick sedan en kategori och en viss tid på sig att ropa ut massa saker som de trodde var de 10 rätta svaren. Man fick sedan gå ett steg på spelplanen för varje rätt man hade. Inga konstigheter. Förutom att vi idag kanske inte riktigt tänker på samma sätt eller samma saker som tillverkaren gjorde då spelet tillverkades (bara det att man behövde någon form av 3D-glasögon på sig för att kunna läsa korten).

När det här spelet tillverkades kanske det inte var så noga med att vara politiskt korrekt eller så var det överlag ett annat tankesätt i Sverige då.. hur som helst tyckte spelet att man under kategorin "saker som är gula" skulle svara Kineser.. och under "saker som är röda" skulle man svara Kommunister.. Jag kan säga att vi hade fel på båda.

torsdag 28 mars 2013

Senast lästa bok

Denna lilla bok läste jag på planet hem från senaste resan.
Så fin och så störd i bästa Backman-anda!



(Nu kanske det inte stämmer helt att det var den senast lästa, jag har läst en hel del kurslitteratur den senaste tiden, men i alla fall.)

onsdag 27 mars 2013

Lite påskfint

Det är påskvecka.
Mer påskpyntat än så här blir det nog inte hemma hos mig. Om man inte räknar tulpaner till påskpynt förstås..

söndag 24 mars 2013

Spin of hope eller vad gör man inte för barnen

Igår morse 7-9 körse jag de första två timmarna av Spin of hope, spinning till förmån för Barncanserfonden. Evenemanget ordnades över hela landet och innebar att man betalade 1500 kr för en spinncykel som skulle hålls igång i 12 timmar. Alla pengar gick till barnen.
Vi var ett lag på 8 (?) pers på vår cykel så man fick 1-2 timmar var. Det var jobbigt men roligt!

(Efteråt jobbade jag hela dagen, vernissage på jobbet, kanske inte ultimat upplägg men det gick).


lördag 23 mars 2013

Efter Rom kommer Romme (alpin)

Man ska passa på att göra roliga saker när man är ledig så jag åkte till Romme för skidåkning direkt efter Romresan. Fick sällskap av Pappa som tagit ledigt från jobbet. Jag kom på att jag inte åkt skidor sedan sista året på gymnasiet. Det är 8 år sedan så det var verkligen på tiden.

Och. Jag hade glömt hur underbart det är att åka skidor! Fantastiskt rent utsagt! Vill åka mer..







fredag 22 mars 2013

..Och lite mer Rom

När man går runt hela dagarna i grupp och är sådär überkulturell så vill hjärnan ta en paus ibland (vilket märktes på att jag gick i cirklar några gånger på Roms gator).
I Italien är den bästa pausen mat! Så jag hann med att äta lite pizza, lite pasta lite specialiteter och lite glass..
Hjärnan får en bra paus när den bara går runt och tittar på folk och byggnader och utsikter (älskar utsikter!) och sådant också. Och hjärnan får en liten paus med lite (pyttelite) shopping också.
Och så vips kan man hamna på en karaokebar någonstans i Rom mitt i natten också.. I'm just saying..











torsdag 21 mars 2013

Rom var det ja

Jag läser en magisterkurs som heter Konst och kontext i barockens Rom. Som en del av kursen får man chansen att åka till just Rom och kolla in allt vad de hade för sig under barocken. I alla hundra miljoner kyrkor och i stora palats och ute på gatan.
Så jag åkte till Rom.
Utan att från början vara intresserad av barocken. Nu är jag det.
Och jag lärde mig massor som förhoppningsvis har stannat kvar i hjärnan (information från skolan brukar ha en tendens att smita). Och jag fick träffa några av mina kurskamrater och läraren. Det händer inte ofta när man pluggar allt på distans ska jag säga. Och det var ett trevligt gäng! Vi var 8 st romresenärer med läraren, lagom grupp att hålla ihop vid luncher osv.
Ska jag vara ärlig var jag inte så sugen på att åka veckorna innan, men jag är jätteglad att jag gjorde det!

 ”Alla” säger att Rom är så härligt (Rom som jag ägnat noll intresse förut) och nu är jag villig att hålla med! Förutom att det är onödigt krånligt att följa kartan på de små gatorna (raka på kartan, svängande i verkligheten) var det bara fint och mysigt och intressant!

Här kommer en barockig bilkavalkad
(fast lite är nyare och lite är äldre)

























söndag 17 mars 2013

Rom Roma Rome

För ett tag sedan skrev jag att jag skulle till Rom någon gång under en snart framtid.
Nu är jag nyligen (3-4h sedan) hemkommen därifrån.

Bilder och information kommer snart.

onsdag 13 mars 2013

Vykort och kanin i ett!

Vi har köpt in något underbart sött till museishoppen på jobbet; vykort i trä som man sedan bygger ihop till fåglar eller kaniner!

Jag var tvungen och köpa en kanin och jag byggde ihop den så fort jag kom hem! Nu står den och ser söt ut på kakelugnshyllan.




måndag 11 mars 2013

Melodifestivalenmys som blev utgång

Jag hade ännu en trevlig lördagkväll!
Middag med Camilla och Anna hemma hos den sistnämnda, sedan tillskott av Louise med syster för kvällens tv-tittande; Melodifestivalen. Vi var väl inte helt koncentrerade på tv.n men den låt som satte sig mest på hjärnan vann, kul för den.

Efteråt var det meningen att vi skulle ner på stan för en drink eller två men det blev även lite rumpskak på Håpe's minimala dansgolv där musiken var bra som vanligt!

tisdag 5 mars 2013

Fun and games

Ordnade spelkväll med familjevänner i fredags. Det är alltid en hit och det var roligt i fredags också! Det blev Kunskapsjakten från NE och Rapparkalja extrem. Och fika på det.
 
Jag fick en fin present med äventyr/upptäckartema av Sofia och David; Klassiker! Ser fram emot att få läsa, bara omslagen gör ju att man vill plocka upp dem!
 


måndag 4 mars 2013

Girls - tillägg

Nu är jag börjar komma in i den här serien som alla pratat om så länge är det en sak jag känner starkare än något annat. Jag känner i princip noll sympati för huvudpersonen Hanna. Hon gör och säger så puckade grejer. Suck.

Ville bara säga det.

Girls

Min söndag som började überhurtigt avslutades med ett Girls-maraton.  Slocknade dock tidigt i soffan.. Skulle klassa det som en väldigt bra söndag!

söndag 3 mars 2013

Vasaloppspinning

Så här pigga (och torra) var jag och Hanna vid halv 8 - 8 i morse innan vi satte oss på friskis spinningcyklar med ett gäng andra galningar för att cykla lika länge som vinnare i Vasaloppet höll igång. Nästan 4h senare skrek låren på hjälp, träningskläderna gick att vrida ur och det som höll cykeln igång var ren vilja. Grym start på söndagen!