tisdag 26 februari 2013

Testa något nytt

Ikväll testade jag kickboxning för första gången. Jag fick träningsverk på baksida lår redan under det 2h långa passet och nu värker det i nån muskel som sitter vid knät och som jag inte visste att jag hade.. Det var väldigt jobbigt. Men även jäkligt roligt! Tummen upp för kickboxning!

måndag 25 februari 2013

En smula trött

Av någon anledning fick jag för mig att titta på Oscarsgalan i natt. Jag såg dock inte hela, straxt efter kl 5 i morse gav jag upp vilket innebär att jag inte fick se de "bästa" prisen delas ut. Oh well.
Tv-tittandet och det mysiga besöket av syssling med barn tidigare idag gör att jag känner mig redo att däcka vilken sekund som helst. Självförvållat, ja visst!

söndag 24 februari 2013

Tjejkväll

Var hemma hos fina Madeleine och åt middag med brudarna i familjen/släkten. Skaldjur stod på menyn och vi fick bland annat en av de godaste pajerna jag ätit! Myspys hela kvällen med underbart sällskap.. lovely saturday!


mmmm, efterrätt..

fredag 22 februari 2013

Födelsedagsfirande 3

På min riktiga födelsedag (måndag, så jag var automatiskt ledig) tog jag det väldigt chill. Jag mötte mamma på stan för mysig lunch, gav mig själv en guidebok till Rom och gick på bio med pappa och såg Hitchcock på kvällen. Perfekt dag om jag får säga det själv!

Födelsedagsfirande 2

På söndagen bjöd jag över familjen på lunch och fika. Smörgåstårta blev det, är vanligtvis inget stort smörgåstårta-fan men den här var asgod! En och annan kärleksmumsruta och lite pavlova slank ner också..

 

torsdag 21 februari 2013

Födelsedagsfirande 1

I år blev det så att jag firade att jag fyllde år i dagarna 3. Jag började med att ha fest för mina vänner på lördagkvällen! Bra stämning, supertrevligt sällskap, glada miner och chokladbollar gjorde en bra fest!

Mina söta vänner hade samlat ihop till ett presentkort på ticnet som gör att jag kan gå på ett flertal konserter (eller annat skoj).. passar ju mig perfekt, tack fina ni!


 Öppna paket!
 Tävlingsdags
 Full koncentration
 Många bilder från festen är i samma suddiga anda som denna,
vilket ju självklart betydde att vi hade kul!

 Gruppbilder är nästan obligatoriska


Bilderna kommer från min och Camillas kameror.

onsdag 20 februari 2013

Det hade varit bättre med skridskor..

Årets första drutta-på-ändan avklarades igår när jag gick hem från träningen. Jag tog inte den vanliga vägen hem och det straffade sig.

måndag 18 februari 2013

The ghost of birthdays past

Hurra hurra, idag är det min födelsedag!
Vissa födelsedagar glömmer man bort och vissa stannar kvar lite längre även om man inte gjorde något speciellt.. Här är några jag minns lite bättre.

2003 Mamma och jag var på Gran Canaria med en av mammas bästa vänner och hennes familj. Min pappa och mina bröder var någonstans i Sverige och åkte skidor. Det enda jag minns av födelsedagen var att jag åt Paella och när pappa väl ringde på kvällen för att gratta så berättade han att min ena lillebror hade brutit benet den dagen..

2004 Jag och finaste Tove som bara fyller 3 veckor efter mig hade 18-års fest ihop med alla våra bästa vänner. Fint sätt att fira tycker jag!

2005 Kommer inte riktigt ihåg vad jag hade för mig på själva födelsedagen men jag tror jag var ute och festade.. det jag däremot kommer ihåg var att bara någon dag efter det så åkte jag till New York för första gången! Jag insåg inte det coola då men jag hamnade ju mitt i Christos (en av favoritkonstnärerna ) konstverk i Central Park!

2007 Hela familjen Malmlöf firade februari med en sportlovsresa till Lanzarote. På min födelsedag fick jag en flaska vin och tårta av hotellet. Och länkar till mammas klocka.. Hon hade i all hast tagit fel paket och jag fick hennes reservdelar istället för den Dolce klocka som egentligen var min. Kommer nog aldrig glömma mammas fnittrande min när hon såg innehållet i paketet!


2009 Födelsedagen detta år firades "hemma" i Nice med crêpeafton hos en kompis! Crêpeafton det borde man ha oftare..


2011 Mitt favoritår so far. Födelsedagen firades under en hel helg, först med middag och någon slags utgång med tjejerna och sedan en massiv fest för släkt och familjevänner. Av en vän till familjen fick jag i present att välja en tavla hemma hos honom och det är en av de finaste presenter jag fått! Jag firade mina 25 år lite extra med att dra till Nice i några månader efter februaris slut.


2012 Mitt hatår so far. Hade dock ändå är fin fin födelsedag med spa week-end med min underbara mamma!

söndag 17 februari 2013

Dagens frukt

Jag är helt besatt av Honungspomelo. Love it! Det är lite pilligt men jag tror att det är det jag gillar mest..
Nedan följer är en liten guide: How to eat a pomelo, for dummies (eller för vem som helst).

 Ta bort plasten (duh)
 Ta bort det tjocka skalet
 Ta loss klyftorna
Ät endast själva fruktköttet. skippa det vita.
Njut!

tisdag 12 februari 2013

Underbart slut i kroppen

Efter kvällens BodyPump-pass känner jag mig glad och absolut helt slut i kroppen, speciellt i armarna. Och det är så skönt!

Mammas sambo hade köpt semla åt mig och det ska bli gott nu när man kämpat på under träningspasset (fast, det hade varit gott även om jag bara legat på soffan..).

söndag 10 februari 2013

Dagens trevliga

Min lördagskväll spenderades på en förfest med tre fantastiskt härliga tjejer!
En bra kväll alltså!

Skulle bara säga det.

onsdag 6 februari 2013

På en lite tur

Jag har just bokat flygbiljetter till Rom.
Var, när, hur och varför tar vi en annan dag.

tisdag 5 februari 2013

Dagens mys

Inget viktigt.

Jag har legat lite febrig i helgen och roat mig med att mysa. Jag har läst en hel del (om träning men ändå) ätit massa frukt och tittat på några fina filmer: Eat, Pray, Love, Hotel Marigold och Midnight in Paris.
Förutom febern har det varit riktigt najs faktiskt.



söndag 3 februari 2013

Att läsa om andra och varför

Ibland behöver man läsa/se fragment ur andra människors liv för att få bättre insikt i sitt eget. Ibland behöver man det bara för att fly sin vardag, drömma sig bort eller för att man är nyfiken. Ibland gör man det med böcker, ibland med tidningar, ibland med filmer eller dokumentärer. Nu för tiden gör med det ofta och lätt med internet och bloggar, hemsidor, bilddelningsidor och så vidare..

Jag följer några fina bloggar. Inte så många, men en handfull inspirerande sidor skrivna av människor jag inte känner. Och även en handfull sidor skrivna av folk jag känner eller en gång kände.

Det här är en. Och den som antagligen är störst av de jag läser. Niotillfem av Sandra Beijer.

Jag läser hennes blogg för att jag tycker att den är så otroligt fin och glad och inspirerande. Det är en blogg som ofta har roligt. Och har fina bilder och mysiga citat och bra filmtips och trevliga reseguider och goda recept och mycket, mycket annat! Bloggen har varit väldigt mycket New York också eftersom Sandra bor där. Eller bodde kanske då hon nyligen skrev att hon flyttar därifrån, ut på nya äventyr. Jag ser alltid fram emot att få läsa något nytt och det är väl ett bra tecken om något!

fredag 1 februari 2013

Önskningar

Nu i februari, om någon vecka, fyller jag år (27 för att vara exakt) och jag har blivit ombedd att önska mig saker. Det är ju trevligt, men mycket av det jag kommer på är sådant jag kanske inte alls kan få. (Och jag är ändå annars en sådan där tråkigt person som inte brukar önska mig något..)

Nu som alltid önskar jag att jag ska få resa med mina tjejer. Långt bort eller nära men i alla fall utanför Sverige. På äventyr i en stor stad eller på en annars spännande plats (men kanske inte på enbart solsemester). Det skulle vara så härligt att kombinera personer man så gärna umgås med och företeelsen man helst underhåller sig med (resor alltså), det skulle det verkligen! Men jag tror inte det kommer hända..

Jag skulle också verkligen uppskatta om någon överraskade mig med något fint och kanske stort (allstå inte storleksmässigt utan, ja ni fattar) som passar mig perfekt. Som är gjort för mig av någon som verkligen känner mig och vet vad jag gillar och bryr mig om. Det händer i princip aldrig så det är verkligen något jag önskar mig!

Jag önskar mig även lite (mycket) mer driv så jag kan nå fler mål och jaga mina drömmar istället för att bara sitta och tänka på dem. Men jag antar att "mer driv" är något bara jag själv kan ge mig..

Jag skulle även vilja resa till Nya Zeeland om man ska vara lite specifik med sina önskemål. Nya Zeeland är verkligen drömresmålet nr 1! Högt på listan står även en resa tillbaka till San Francisco, men det känns som om det är lite lättare att kunna klara av inom en snar framtid..

(Jag önskar mig så klart även vackra snittblommor, att bli rik så jag kan hjälpa andra ekonomiskt och fred på jorden.)