tisdag 31 juli 2012

Nattens soundtrack

Jag har skrivit det förut, det att jag oftast har soundtrack till mina drömmar och de spelas sedan upp igen när jag vaknar (och kan stanna kvar hela dagen).
När jag vaknade i morse (läs förmiddags) hade jag fått en blandning av två låtar på hjärnan under natten.
Denna:

och denna:

Speciellt kördes refrängen på den första låten och "det känns som jag gett allt jag kan ge, ändå har jag inte hittat vad jag letat efter. Jag har varit i alla städer, letat efter dig" från den andra låten.

måndag 30 juli 2012

Äntligen ledig

Jag har idag firat semestern med att köpa en ny tv. Bye bye lilla 14" tjock-tv! Hej 32" LED smart-tv!

Varning för nektariner, eller känslan efter helgen

Känns som att jag har haft en väldigt lång, aktiv helg; varit vaken alldeles för mycket, festat på olika sätt både fredag och lördag, haft himla roligt/trevligt på kvällarna och himla långtråkigt på jobbet på dagarna. Just nu är jag helt tom och sjukt trött. En svag känsla av besvikelse flåsar mig i nacken men jag är för trött för att bry mig. För trött för att ta reda på vad mitt undermedvetna försöker säga mig. Jag hade en rolig helg så huvudet får lägga ner ett tag. Jag tar det en annan dag.


Jag är så trött efter den här sköna helgen att jag skar mig på en nektarin tidigare idag. På kärnan inte själva frukten, men ändå. Det forsade blod från tummen och känns fortfarande. Lite skicklig är jag allt.

Nu: Sova! Sen: Semester!

söndag 29 juli 2012

Lite impad..

..är jag av mig själv just nu. Jag vaknade ca 8.30-9.00 fredag morgon, sov bara 2, högst 3 timmar sammanlagt (i några minuter åt gången, ibland blir det bara så) natten till lördag och först nu ska jag gå och lägga mig. Vet inte hur jag har orkat men jag tänker verkligen njuta av sömnen nu!

torsdag 26 juli 2012

Ute

Jag älskar att vara utomhus! När jag är ute och promenerar vill jag inte gå in och ibland vardrar jag runt länge bara för att få vara kvar ute.
Ville bara säga det.

Lärarbrist

Satt och läste tidningen tidigare under dagen. Såg att det verkar som att jag borde läst till gymnasielärare som jag var inne på ett tag, för nu är det visst väldigt eftertraktat att vara lärare. Damn, jag som drog in på ett annat spår för att jag ville bli lärare i engelska och det skulle ta så många år. Räknar jag lite på det nu märker jag att jag hade varit färdig lärare vid det här laget ändå.. Framtiden får visa om jag valde rätt eller fel.

tisdag 24 juli 2012

Graceland in concert - 25 år

I söndags kväll var jag i Globen och lyssnade på Paul Simon! The man is a legend och jag är en sådan som försöker se allt stort och bra innan det försvinner.
Det var en väldigt fin och annorlunda upplevelse. Mycket fin musik av Simon, mycket spännande sydafrikans musik och en suverän publik!
Jag blev överraskad och rörd till tårar när han sjöng the sound of silence till enbart det blygsamma ljudet av en akustisk gitarr. Magic!


Har haft Cougar town-marathon hela dagen.. om allt går som det brukar när jag har tittat på någonting allt för mycket kommer jag drömma om det hela natten och tro att jag är en del av det när jag vaknar.

Over and out.

måndag 23 juli 2012

When life is good

När en stor del av Eskilstunas befolkning och de flesta av ens vänner drar ut till Sundbyholms slott för att titta på Kent och man själv äntligen bestämt sig för att INTE följa med för ärligt talat tycker jag inte alls att de är bra, skickliga, ja, men deras musik passar inte mig.
När det händer måste man ju göra något annat trevligt. Då är det roligt att bli inbjuden på förfest hos en barndomsvän. Om man där då får träffa de vänner som inte befinner sig på sagda konsert samt två nya (mycket trevliga och roliga) personer, ja desto bättre!
Om man sedan drar iväg ner på stan för att gå ut och där möter upp alla de andra vännerna efter konserten, ja då är det bara så himla bra!

Sådan var min fredagkväll!

fredag 20 juli 2012

Hel igen

Igår var jag hos tandläkaren så nu är jag väl relativt hel igen.

tisdag 17 juli 2012

Animal kingdom

Igår åkte Hanna, Marcus, Camilla, jag och Marcus brorsdotter på utflykt till Kolmården!
Jag kände mig lite som ett barn, glad och imponerad av alla djur :) Fler djurparks- och akvariumutflykter snart hoppas jag.









söndag 15 juli 2012

Ett minne från nattens äventyr.

Jag slog i huvudet och kommer inte ihåg någonting. Jag har varit sugen på äventyr, menade kanske inte ett som detta..

Oh well.

(Jag är väl lite van, den andra framtanden är ett implantat..)

lördag 14 juli 2012

A moment..

Sitter och lyssnar på den här underbart vackra låten (sjungen av den vackraste rösten jag vet just nu), regnet knackar på fönstret och blommorna i vasen bredvid mig tappar sina kronblad.. När allt sker samtidigt skär det nästan i hjärtat för att stunden är så fin. Har jag nämnt att jag är en hopplös romantiker?

fredag 13 juli 2012

Ibland så..

..gör det inget om det är lite oväder. Inte när vyn ut genom fönstret blir så här vacker.

söndag 8 juli 2012

what to do?

..Undrar lite om man kan göra något roligt med resterna från gårdagens Sangria.. kanske något ihop med folks kvarlämnade öl?

onsdag 4 juli 2012

I fell in love.. last week

Under peace and love blev jag kär. I Mumford and sons! Mitt hjärta tog ett glädjeskutt och jag fick gåshud. Den känslan!




(Jag ligger dock helt efter med att komma på deras underbara musik nu. Jag saknar tiden då jag hade full koll på ny musik. Suck.)

But still!

måndag 2 juli 2012

Peace & Love 2012

Jag har inte riktigt bearbetat alla intryck från veckans/helgens musikfrossa men jag har några (massor) bilder och här är några från de bästa eller intressantaste spelningarna jag var på.

Jag skulle "ta det lugnt" och kolla ordentligt på några få spelningar istället för att försöka se många som möjligt. Det gick vä inte så himla bra. Det blev 49 (!) musikframträdanden och 1 stand up (Kodjo, så roligt!) Men ska jag vara ärlig var det 6 st akter som jag bara såg några låtar av.

 Hoffmaestro
 Markus Krunegård
 Bloc Party
 The Shins
 John Hiatt
 Laleh
 Wolfmother
 Mumford & sons
 The Subways
 Regina Spektor
 X-Alfonso
 Roxette
Timbuktu
Rihanna
(Som eg. inte var så bra som jag förväntat mig och som hade fräckheten att börja 45 min för sent! Det låter mycket när 50 000 pers buar samtidigt.)