onsdag 27 juni 2012

Good bye Nora

Mitt hjärta dog lite i morse när jag hörde att underbara Nora Ephron har avlidit. För den som inte vet var Nora journalist, författare och regissör/manusförfattare. Varför dog mitt hjärta lite? Jo, Nora står bakom några mina favoritfilmer, tex You've got mail och Julie & Julia..

tisdag 26 juni 2012

Redo?

Jag förbereder mig för resten av veckans musikupplevelser! Borlänge, är du redo?

söndag 24 juni 2012

Midsommarafton 2012

Champagnefrukost, liten tradition vi har för att fira Hannas födelsedag.
Mer folk strömmade till festen.
Sillunch med snapsvisor och hela baletten.
Ännu fler joinade festen.
Lekar. Ingen midsommarfest utan lekar.
Grillmiddag.
Ytterligare några personer dök upp och ville festa.
Och så fortsatte det ända in på nästa dag.

Sol, bad för några, god mat, roliga lekar, många härliga personer och en hetsig dans runt midsommarstången. Might be the best midsommarafton so far!

Tack Anna och Hanna för den underbara festen!





                                      















lördag 23 juni 2012

Igår var det midsommarafton men idag är det..

Laissez-moi tranquille..
..j'ai "mal aux cheveux" ;)


torsdag 21 juni 2012

"You ain't bad looking son, she just ain't looking for you"

Lyssnade på musik när jag satt i sovrummet och solade i förmiddags. (Yes jag har ingen balkong så då får man öppna fönstret och njuta på det sättet, och ja, min stereo är självklart i sovrummet, var annars?!)

Det blev Razorlight och jag hade nästan helt glömt att mina öron tycker sjukt mycket om dem.

4.15 am. Eskilstuna, Sweden

Vaknade alldeles för tidigt och blev påmind om att jag älskar det svenska sommarljuset!

Förra veckan

 After work med jobbet innan alla går på semester. Kommer bli tomt eftersom vi är så få även vanligtvis. Hm..
Kvällen förlängdes på baren bredvid med systrarna P.

fredag 15 juni 2012

Petter och jag

Igår ringde en man till jobbet som hette Petter. Jag har helt glömt vem det var eller varför han ringde men sedan dess har jag haft den gamla Pollyreklamen på hjärnan.


Kom även ihåg denna i samma veva. Anna, kommer du ihåg?

onsdag 13 juni 2012

Anti scampi

Jag satt och försökte komma ihåg vad jag lärde mig i skolan och det tydligaste som kom upp var något som borrade sig djupt in i min hjärna på en biologilektion under första året på gymnasiet; ät inte jätteräkor!
Jag har inte gjort det sedan dess (10 år sedan nu) och vill inte göra det heller.
Varför?
Se här:

tisdag 12 juni 2012

Köpte ett gäng olika ringar här om dagen och hade roligt med att blanda ihop dem.. Trots att kaninen här här väldigt Tim Burton-ig blev detta en hommage à Monty Python: de är från England = big ben och kaninen är mördarkaninen från the Holy Grail.

söndag 10 juni 2012

A walk down memory lane

Igår var det dags för stadens gymnasietreor att ta studenten. Grattis till dem! Jag och några vänner var nere och kollade på glada studenter och flak och grejer och jag började tänka på när vi tog studenten och att det redan är 7 (!) år sedan!

Studentdagen var jätterolig, såklart och man kände sig vuxen och "redo" för världen. Vissa saker har visat sig vara som man trodde, andra inte.
Vissa drömmar har jag kvar, andra har jag lyckats utföra och vissa har fallit i glömska eller är inte aktuella längre.
     Jag kommer inte riktigt ihåg alla mål jag hade då, men närmast i tiden hoppades jag på att komma in på en KY utbildning i musikarrangörskap, vilket jag också gjorde men hoppade av efter ett halvår.
     Annars är jag ganska spretig i mina mål och är intresserad av så många olika saker, och har alltid varit sådan, att jag inte riktigt blir besviken när ena eller andra grejen inte händer, det finns alltid annat som jag lyckas med.
     När jag tog studenten ville jag också utveckla barnboken jag skrev som projektarbete eller kanske skriva fler, den drömmen/det målet spinner jag på fortfarande.
     Drömmen om att bo en stund i New York finns kvar. Men, att jag nu kan säga att jag bott i Florens, Paris och Nice hade jag verkligen inte kunnat föreställa mig då, trots att jag läste franska i skolan.
     Jag har alltid vetat att jag skulle studera mer men att det skulle resultera i en kandidatexamen (som jag kanske ska bygga på) i konstvetenskap med franska och italienska som biämnen fanns inte ens på kartan för 7 år sedan.

Det har hunnits med en hel massa roliga, spännande och utmanande saker sedan studenten och det är mycket intressant hur livet utvecklar sig. Nu ser jag fram emot att se vad som händer under de kommande 7 åren.

Så här såg jag ut för 7 år sedan, (vinka till publiken!)

lördag 9 juni 2012

Dagens låt(ar)

Varje låt till (förra) releasen för bodyBalance, nr 56, är perfekta till passet och jag går runt och nynnar på dem mest hela tiden.
Smakprov?


torsdag 7 juni 2012

Simma ute?

I morse var sista morgonpasset för motionssimning inomhus innan slutet på augusti. Från och med nu får man ta sig ända bort till parkenbadet om man vill simma (i en pool, annars kan man ju ta vilken sjö som hellst, fortfarande ute dock).
Bra eller dåligt?
Tänkte bara säga det.

fredag 1 juni 2012

Ibland

Ibland hör jag mig själv börja allt för många meningar med "jag" eller "för mig" eller något liknande.
Sorry about that.
Som alla andra utgår jag från egna erfarenheter när jag berättar något eller tolkar något men jag stör mig inte på andra som börjar med "jag". När jag själv gör det däremot blir jag så trött! Kanske är det intressant för andra men ibland kanske jag borde omformulera mig eller bara vara tyst!