måndag 28 maj 2012

Dagens fel

Nu är det i och för sig några veckor sedan men när jag fick hem det senaste reklambladet från det franska postorderföretaget la Redoute (fast sverigeversionen) blev jag lite förvånad när jag såg detta uppslag:

Här ska modet vara inspirerat av staden Cannes på franska rivieran. MEN det är inte Cannes på bilden och inte heller föreställer bilden Croisetten som texten föreslår. Bilden föreställer Promenade des Anglais (och Quai des États-unis) i NICE! Man ser tydligt att fotografiet är tager över Nice, där finns ju pinnen vid operan och Negresco och allt annat man kan se på promenaden i NICE, inte i Cannes.

fredag 25 maj 2012

Dagens söta

Om man tittar på tv är det ju relativt svårt att missa alla reklamfiler som de kastar på en hela tiden. Men, en som går nu är så himla söt! Denna:

tisdag 22 maj 2012

Födelsedagar

I lördags fyllde min mormor år och idag fyller både lillebror nr 1 och Anna år, grattis till er alla tre!

Vi firade Anna redan i lördags då hon bjöd på en värsting frukost-/brunchbuffé! Jag ångrar så att jag inte fotadade härligheten för det båda såg ut att vara och var himmelskt gott!

Efter jobbet på lördagen var det dags att fara till mormor och morfar och fira mormor med smörgåstårta och bullar!

Ikväll var det lillebrors tur. Han letar lägenhet så han fick en massa bra-att-ha-grejer, grillvante, osthyvel och sådana saker you know. Lillebror blev nöjd! Sitter just nu är och är proppmätt för han hade sett till så det fanns massor av grillade godsaker att äta och annat gott att dricka..





Nu är det så att min familj inte gillar att vara med på bild så detta är det bästa jag kunde få på lillebror nr 1 och mormor..

måndag 21 maj 2012

Paris, chérie av Ida Pyk

Det hade kommit ett paket till mig en dag när jag kom hem från jobbet förra veckan.. I det låg något som jag väntat på, Ida Pyks debutroman!
(Ödet, jag hade inte ens varit hemma från Paris ett dygn och så kommer en bok med titeln Paris, chérie hem.)


Redan samma kväll hade jag läst halva boken, en sådan bok är det. En sådan man bara läser och läser och inte vill släppa!

Boken är utläst.
Fin!
Bästa sortens ungdomsbok, för det är så den känns och det är allt som behövs för att jag ska sluka den (young at heart eller vad säger man?).
Det är lätt att bli ett med bokens "jag", så lätt att jag tror att jag är där.
Perfekta kapitel, sådana som jag själv skulle använda mig av om jag skrev. Sådana som jag själv använder mig av när jag sitter och fantiserar.
Kärlek, vänskap, osäkerhet, en dos jobbig hemsituation och Paris. Ett mycket lyckat recept!
En sådan där bok man kan läsa igen och igen för att det finns nyanser att upptäcka.
Vad handlar den om? Det säger jag inte. Det får ni veta när ni läser den, för det ska ni göra!

söndag 20 maj 2012

Jag har förberett lite

Hur kommer det sig att det står en rabarberpaj redo att gräddas i mitt kylskåp? Det kan vara så att jag har förberett lite och tänkte klappa mig själv på ryggen efter en jobbvecka som för resten av världen (eller iaf för många i Sverige) har betytt 4 dagars helg men lite segt jobb för mig. Dessutom passade jag på att städa mellan jobbet och träningen ikväll, medans jag ändå var igång liksom.
Och det var där, mellan allt annat jag gjort, som en smulpaj med rabarber och hallon blev ihopslängd! Vips bara!

fredag 18 maj 2012

Dark shadows

Var på bio med pappa ikväll och såg Dark shadows, Tim Burtons nya film (vi är Burton-fans). Den var ju skitkonstig = underbart! Skruvad, mörk och rolig. En Burton-film helt enkelt. Tummen upp!

torsdag 17 maj 2012

Små glädjeämnen

Är till exempel när man kommer hem från jobbet och det ligger ett paket i brevlådan
eller
när fina mamma tittar förbi och har med sig massor av underbara jordgubbar
eller
när man får en låt på hjärnan som är så fin att man nästan inte vill att den ska försvinna.

måndag 14 maj 2012

Paris

Är nyss hemkommen från en helg i fantastiska Paris! Och att åka hem är ju inte riktigt min grej så jag önskar redan att var var där igen. Jag hade fint resesällskap i form av tre sköna brudar (!) varav en jag aldrig träffat förut men som var en sådan där härlig person som man tror att man känt länge (som även fyllde 25 år under resan). Det var mest shopping som stod på schemat och shopping blev det, blandat med bl.a. lite mat, sol, en LV-utställning och många kilometers promenerande! Lovely!

Jag bjuder på en bildkavalkad.

torsdag 10 maj 2012

Dagens underbara

Le fabuleux destin d'Amélie Poulain. Så fin. Har sett den MÅNGA gånger och den blir bara finare.


måndag 7 maj 2012

Inflyttningsfest

Jag hade en halvspontan liten inflyttningsfest i lördags. Fina människor, trevlig kväll! Efter 12 drog vi ut och träffade fler fina människor. Bra lördag! Efter jobbet igår var jag så sjukt hungrig (som man så ofta blir så här dagen efter "några extra glas vin") så jag bjöd mig själv på en av stans godaste pizzor; Atlanta från American!

fredag 4 maj 2012

En bild

Det såg så tråkigt ut med bara text här så jag bjuder på en bild av något jag åt här om dagen (det är ju tydligen super hett att dela med sig av sådant och vem vill inte vara en i mängden :P) Kycklingburgare med caesardressing.

Lite hjälp

Ibland behöver man det. Lite hjälp. Som när man behöver sladda om en lampa och kommer på att, hm jag har inte sladdat om en lampa sedan typ mellanstadiet (slöjden) och försöker jag mig på det nu är risken ganska stor att det blir, ja, mindre bra..
Då är det väldigt tur att man inom den innersta kretsen av familjevänner har en som kan det där med el och att den personen är snäll och hjälper en när man frågar lite försiktigt.

Thank you!

tisdag 1 maj 2012

Snabbt från den långa helgen

Lördag: Eftermiddag/kväll i Stockholm för en minireunion med Jenny, Maedi, Bettina och Petri. Kul!

Söndag: Hälsade på farmor och farfar på kyrkogården. Vet inte om man får säga det men vad underbart det är på kyrkogården nu på våren! Blommor överallt vilket är vackert och framförallt får världen att lukta så fantastiskt gott! Fridfullt och vackert, känns passande på en kyrkogård.

Valborg: Alfapet med Anna, Eric och Annas föräldrar. Kom tvåa.