fredag 23 december 2011

December

Ok, jag har inte varit så aktiv denna månad. Anledning: skriver c-uppsats.
Bjuder därför på en liten återblick över de saker jag faktiskt hunnit med förutom plugga, äta, sova, träna.

Första helgen hade Hanna inflyttningsfest. Jätterolig fest och utgång!

En söndag bakade jag och mamma lussebullar och några kakor. Mysigt och gott ;)


En annan helg var en riktig spelhelg! Fredagen bjöd på spelkväll hemma hos Anna och Eric och dagen hade vi spelkväll här. I Love frågesportspel <3


Denna vecka har jag hunnit vara på julmiddag på jobbet och på julmys med tjejerna och barnen. Allt det har varit väldigt lovely.


Dessutom har jag tagit några minuter till att baka ädelostfyllda pepparkakor, macarons med pepparkakssmak och gräddfudge.



söndag 18 december 2011

Stolt!

Ni har väl inte missat..?!

Årets MusikhjälpenJason, Kodjo och Gina har ställt upp och sänt radio dygnet runt hela veckan, instängda i en glasbur, utan mat.
Och Sverige har ställt upp och bidragit till alla flickor ska få rätt att gå i skolan. Över 18 000 000 kr.
Awesome!

Bild sr.se

onsdag 14 december 2011

Jag skrattade så jag grät..

Igår kväll fick jag hjälp av mamma att försöka tyda anteckningar från 1920-talet. Anteckningar som jag förhoppningsvis kan ha användning av nu till min c-uppsats som jag sliter med.

I alla fall var det lättare sagt än gjort att försöka tyda texten/orden.. Vissa gånger undrar man om karln kunde stava överhuvudtaget eller vad sjutton han tänkte på, tills man ser att aha, det står inte gipsGUD utan GODS.. och det är inte öl i stenläggningen utan.. ja vadå? det blev många "någonting" i meningarna..

ibland ser man lite vad man vill se och ett tag kunde jag inte sluta skratta..!
Som Sven sa, det är nog den roligaste uppsatsen du kommer skriva..

söndag 4 december 2011

Utan 50-öringen

Idag var inte min hjärna på topp..
På jobbet undrade jag om kassan automatiskt rundade uppåt..
"Ja.. Vi har ju inte längre 50-öringar i Sverige" fick jag som svar (av min mycket trevliga kollega, inte av kunden som som tur var också hade glömt).
Så klart. Den togs ju relativt nyss bort, har bara inte tänkt på att den inte finns. Jag är så van att oftast betala med euro och alla dess små mynt att jag, puckad som jag var idag, helt tog för givet att vår lilla 50-öring var kvar. Och sa det högt till på köpet haha. Jag bjuder på den!

Hjärnan piggnade till nyss då den svarade rätt på många av Sverige-frågorna på Tv4s nya frågetävling. Tyvärr var själva programmet ingen höjdare trots att lag Eskilstuna vann. Jag håller mig nog till Vem vet mest? och På spåret.

fredag 2 december 2011

Igår lyckades jag ha en ganska produktiv dag med bla. en del grejer fixade till c-uppsatsen jag jobbar med. Bäst för mig att jag har många sådana dagar den närmaste framtiden!

På kvällen var jag barnvakt till sötaste Kayla och vi lekte så mycket att jag var alldeles slut när jag kom hem. Tänk att 1-åringar har så mycket energi!.. och mer kommer. Pust ;)