fredag 30 september 2011

Filmtips!


Om det är någon som inte vet vad de ska ha för sig ikväll så visar svt en riktigt bra film ikväll (dock lite sent för en fredag, kl 22); The boat that rocked! sjukt rolig, grym musik! Se den!

söndag 25 september 2011

Spela spel

Jag älskar att spela frågesportspel! Älskar I tell you! Och allra helst ska det vara riktiga brädspel som spelas med vänner. Det är så underbart, även om man inte känner sig som den smartaste pysen i rummet när man spelar. Jag tex är helt värdelös när det kommer till sportfrågor men är en sådan som kan ha onödig information som årtal och boktitlar i minnet..

I går kväll fick jag utlopp för min kärlek då vi firade Sofia som fyller år i morgon. Vi är några familjer som umgåtts hela min uppväxt och hon är ett av barnen (nu 21 år!).
Det är alltid himla mysigt att träffas allihopa och det slutar i princip jämt med att vi spelar något spel. I går blev det Bezzerwizzer och vi körde de unga mot de äldre (den gränsen ändras hela tiden och vi märkte igår att för "de unga" går gränsen så högt som 30..) Spelet var roligt och vi unga vann men med många hot om "indragna julklappar" pga uppnosighet hehe. Jag tror bara det var jag som inte blev hotad :)

Bilden kommer från mattel.de

Sol och soft och svamp


Efter bokande av resa och tur till biblioteket kände jag att vädret var alldeles för fin för att vara inomhus så då drog jag ut i skogen en stund och hittade lite kantareller´. Gott!

lördag 24 september 2011

En till resa..


Jag börjar helgen med att boka en resa till Kanada..!

Nu: off till biblioteket! (måste ju göra själ för CSN-pengarna)

torsdag 22 september 2011

Låt på hjärnan

Det ät lite svårt att koncentrera sig på studierna (och de inte allt för lättlästa böckerna) när man hela tiden går med en låt i skallen. Denna låt jagar mig just nu (kan vara för att den spelas överallt!)

måndag 19 september 2011

Lördag och Söndag


Under båda dagarna pluggades det en hel del men under kvällen på lördagen drog jag till Anna och Eric och sedan mötte vi upp Hanna på stan för en drink.
På söndag förmiddag möttes vi upp allihopa (10 pers) för hotellfrukost/brunch. Smarrigt värre.
Jag var såklar lite i bakartagen under helgen och kokade äppel/flädermarmelad och bakade wienerbröd :)

Fredag


Var och firade finaste Kayla som fyllde 1 år!

Torsdag


Äntligen nyklippt! (och här ser visst håret väldigt mörkt ut..)

fredag 16 september 2011

Lite fattigt med inlägg..

Kan vara för att jag hela veckan antingen suttit med näsan i den här:
eller varit iväg och tränat någonting (7 pass hittills denna vecka.. är lite trött i kroppen, men glad!)

tisdag 13 september 2011

Hoppsan!

Jag har just impulsbokat en resa till Florens..! Om någon vecka bär det av för ett litet "mitt-i-veckan-äventyr" på två dagar i renässansens mecka (och min första utlandshemstad).

måndag 12 september 2011

Fin helg

Helgen var ganska solig och fin och jag roade mig med att träna, plugga, gå på marknad, äta (äppelpaj med mandelmassa och nougat + ost & kex med egengjord, asgod, plommonmarmelad!) och umgås med Anna. Låter väl najs!

söndag 11 september 2011

Nytt i tidningshögen


Solo Italia. En tidning helt dedikerad åt Italien! Yey! Tjock och härlig är den också :)

Senast lästa bok


Jag gillade den här boken (väldigt "tjejig" bok) för den var lite spännande och inte alls lika irriterande som Kinsellas "shopholic"-böcker. Några trevliga timmar i solen med denna!

fredag 9 september 2011

Min "You've got mail"-runda m.m.

Till besöket i New York i augusti hade jag bestämt mig för att gå i spåren till en av de filmer som jag sett flest gånger, You've got mail med Tom Hanks och Meg Ryan. Jag älskar den och så är det bara.
Jag knåpade ihop en liten runda, mest baserat på extramaterialet på DVD:n (utan att eg ta hänsyn till att filmen släpptes typ 1998..) Trots detta vara det bara en punkt på listan som inte längre låg där jag trodde men det gjorde inget för den punkten var eg obetydlig.
Rundan var helt förlagd till Upper west side där filmen spelades in och utspelar sig, blev inte alls i någon slags ordning som de visas i filmen utan mer "börja högst upp och gå ner".
Startpunkten på min dag var underbar och hade jag bara sett den hade jag ändå varit nöjd. Den mysiga plats jag började min dag på var trädgården på 91 st street i Riverside Park, platsen tom och Meg möts på i slutet av filmen och hon får veta att det hela tiden varit han som skrivit. Trädgården luktade fantastiskt av alla blommande växter och parken är lugn och skön och jag var den enda av alla människor som hade vanliga kläder på mig, alla andra joggade runt där, till synes nöjda med livet.

Sedan blev det en tur till Barnes & Nobel (som inte är med i filmen med är det "Fox books ska likna") för lite litteratur.
Där inne fanns allt! Jag ville köpa hur många böcker som helst men nöjde mig med ett exemplar av Harriet Beecher Stowes "Onkel Tom's cabin" (jättebra klassiker som jag läst flera gånger men inte haft i bokhyllan). En skrivbok med Penguin omslag fick även det fälja med mig. Det sjuka är att omslaget passar perfekt in på You've got mail-rundan (och jag kom inte på det före jag kom hem) eftersom det är "Kathleens" favoritbok och den hon har med sig när de ska mötas på fiket. Cafe Lalo heter det förresten och dit gick jag för att äta lunch. Eller Brunch eg..
Mätt och belåten fortsatte jag mot Zabar's en mataffär som har saluhallskänsla. Det är där Megs rollfigur handlar och står i fel kö och Toms figur hjälper henne. Ett underbart ställe! Bodde jag i NY skulle jag handla där. Inte var det dyrt heller och det luktade verkligen mat. Vilken lyx va?! Annars luktar inte mataffärer någonting..
Zabar's följdes av ännu mer mysig promenad genom Upper west side och förbi Verdi Square där Meg och Tom sitter efter de varit på marknaden, en plats som var fin men som inte var lätt att fota tyvärr.. Efter fler små stopp avslutade jag rundan (okej, jag fortsatte att gå runt i staden, men bytte område och agenda) med en hot dog på Grey's Papaya, stället där Meg och Toms roller äter lunch innan slutscenen. Korven var god och billig och jag var helt klart nöjd med min runda!En annan av dagarna när jag strosade längs Bleecker street stötte jag på en restaurang som förekommer flera gånger i en annan film jag sett ett antal gånger. Prime heter filmen (med Uma Thurman och Meryl Streep), vad restaurangen heter vet jag inte men den är asiatisk.. När jag var inne på Barnes & Nobel såg jag en bok som jag ångrar nu att jag inte köpte. Det är boken som hela filmen Julie & Julia (med Meryl Streep och Amy Adams) kretsar runt; "Mastering the art of french cooking". Även då denna film kom för bara några år sedan har jag redan hunnit se den massor av gånger och är helt kär i den.. Men, ingen kokbok till mig :(. I Marc Jacobs bokaffär köpte jag dock något som relaterar till den filmen, nämligen en bok med breven mellan Julia Child och Avis DeVoto. Jag håller sakta på att läsa den nu och den är underbar!
Jag som är så nördig kanske ska se ut nästa film att följa i fotspåren.. vilken?

torsdag 8 september 2011

Baka bröd

Är inte något jag gör ofta. Kanske har jag någon gång misslyckats och tror att det ska vara svårt eller så. (vilket är puckat eftersom jag hittar på egna recept när det gäller söt bakning, varför skulle då detta vara svårt?!)
Men igår blev det brödbak i pluggpausen och det blev jättegott, om jag får säga det själv!

Det är solrosfrön, walnötter, morot och annat mumsigt i brödet..

På eftermiddagen var det veckans tjejträff hemma hos Josse och sötaste Kayla. Jag fick veta att jag tydligen samlar "vuxenpoäng" (hehe) genom att inte längre titta på tv-kanaler med reklam ;)

tisdag 6 september 2011

Jag tror jag har accepterat att det är höst nu..

Om inte annat så har jag lite smått kommit in i en träningsrutin som brukar passa hösten och vintern.
2 pass om dagen, varierat så klart (ex spinning och Jam igår, simning idag).
Vila minst en dag (kan Balance räknas som halv vila??).
Känns bra än så länge. Får se hur länge jag kommer hålla mig frisk dock. Min kropp är inte superförtjust över att vara i Sverige utan brukar bli förkyld snabbt, men det går ju i och för sig över efter ett tag :).

Jag har i övrigt inget emot hösten.. Om hösten blir fin med soliga dagar så blir hela världen så vacker! Alla färger är underbara och jag känner att jag passar in med mitt guldrostiga hår! Man blir lite mer "mysig" och får dessutom bygga upp hjärncellerna med jobb eller som i mitt fall, plugg med c-uppsats.

Btw: Någon som har förslag på uppsatsämne? Någonting inom konst/arkitektur. Någon??

söndag 4 september 2011

Fredagkväll med fest

Min kära mor som fyller år imorn hade öppet hus i fredags kväll. Lyckat blev det! Fullt med folk (iaf 50 pers?) i deras lägenhet. Mamma såg mycket glad ut och det är ju huvudsaken! :)





fredag 2 september 2011

Onsdagen fortsatte att vara lite konstig och jag var svag hela dagen. Fick inte träna på kvällen heller tyvärr. (Som tur är har kroppen återgått till det normala både igår kväll och i morse :)
Men som trevligt var fyllde fina Sandra år så jag kunde kompensera genom att på kvällen åka till henne och fira och äta bullar!

Ikväll blir det öppet hus för mamma som fyller på måndag men då befinner sig på resande fot. Jag ska sköta köket så att mamma kan umgås. Bra deal.

Onsdagens födelsedagsbarn.