söndag 31 juli 2011

Att njuta

Idag har jag haft en sådan där underbar dag!
Jag vaknade sent då jag var ute och festade med mina fina vänner. (Men jag såg även början på en fin soluppgång när jag kom hem vid 4).
Jag började så dagen med att äta brunch ute i trädgården omringad av fjärilar! Redan där kunde man ana att dagen skulle bli soft.



Fjäril hemma hos mormor och morfar.



Eftermiddagen spenderades i solen på gräsmattan där jag bara har bläddrat i tidningar, planerat/fantiserat om augusti, luktat på lavendel och njutit av dagen. Jag slängde in ett pass bodyBalance på det som pricken över i:t.

Ibland är det skönt att bara få vara lite nöjd.

torsdag 28 juli 2011

Intressant

Har sett några intressanta program på kunskapskanalen här i dagarna detta: Hudens hemligheter http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=136456&a=2364769 och detta:
Vi är alla Abrahams barn http://svtplay.se/t/132166/vi_ar_alla_abrahams_barn

Det första handlar om vår hud och hudfärg, att vår hud i princip var svart först och sedan har anpassat sig efter mängden sol det är där vi bor. Huden är mörkare eller ljusare beroende på hur mycket UV-strålning vi utsätts för. Detta är för att skydda fortplantningen då för mycket UV-strålning skadar folsyran och för lite UV-strålning gör att kroppen inte kan bilda vitamin D som vi alla behöver. (Tydligen är vi rödhåriga speciellt bra på att skapa vitamin D). Var hudfärg anpassas fortfarande efter var vi bor men är nu mer i osynk eftersom vi flyttar runt mycket mer nu för tiden.

Det andra programmet handlar om religion och att Kristendom, Judendom och Islam har en patriark gemensam och varför beter sig då vissa utövare av dessa religioner så illa mot de andra?

tisdag 26 juli 2011

BodyAttack = nej tack?

Jag älskar Les Mills och deras olika träningskoncept och kör (eller vill köra) de flesta av deras 10 olika pass.
Dock är jag inte alls speciellt förtjust i Attack. Det är typ som medelgympa fast jobbigare och man gör mest samma rörelser om och om igen. Mitt huvud gillar inte rörelserna eller enformigheten i dem utan vill ha lite mer utmaning i träningen och jag låter helt enkelt bli att köra det passet.
Men. Idag testade jag att köra det ganska nya passet, Cx30 (core x 30 min). Det var skitjobbigt men efter passet hade jag fortfarande spring i benen och ville köra något mer. Vad var det då efteråt om inte Attack?! Fine jag kan köra några låtar iaf tänkte jag och stannade kvar på det i brist på annat. Efter halva passet får jag sjukt ont i magen. Sådär ont i magen att man inte vet vart man ska ta vägen. Så jag tog vägen hem. (Jag fick ju iaf bra träning i drygt en timme).
Nu kommer jag säker ändå köra Attack någon gång igen då jag gillade Cx30 men jag tar magontet som ett tecken på att min kropp är lika ointresserad av attacken som mitt huvud är!

måndag 25 juli 2011

Fira och tillaga

Igår fyllde min lillebror Tomas 21 år och det firades av lite släkt och vänner i lördags kväll. God mat, trevligt sällskap, ett glatt födelsedagsbarn och TP Globetrotter blev det av kvällen!

Jag och lillebror nr 2, aka födelsedagsbarnet (bild från Paris 2009)


Igår förmiddag var jag med pappa och morfar ute hos morfars vän och plockade körsbär. Paradis säger jag för det finns inte mycket som är godare än körsbär just nu!
Väl hemma igen var jag lite husmoderlig och kokade saft för första gången i mitt liv. Busenkelt var det och kommer antagligen ske igen. Sedan testade jag ett recept på mazarinpaj med körsbär i. Den blev lite för söt, men god, så det receptet ska jag ändra på lite när jag får en stund över..

söndag 24 juli 2011

Gröna Lund

I fredags var jag med lite familj och förlängd familj på Gröna Lund. Fantastiskt roligt!
Det var länge sedan jag var på nöjesfält och jag hade glömt hur sjukt kul det är att åka karuseller! Och, hur orädd jag är när det gäller att åka dem :)
Så klart tyckte jag att "Insane" var den roligaste attraktionen och så klart var köerna längst till den.. men men den som väntar på nåt gott.. (vilken galen utsikt det är uppe i "Fritt fall" förresten!)
För övrigt var det en perfekt dag med sol och tropisk hetta, trevligt sällskap och mycket glass!
Jag hoppas att mitt sällskap hade lika roligt som jag :)







lördag 23 juli 2011

Sänder en tanke

Igår kväll, i natt och nu tänker jag mest på Norge.

torsdag 21 juli 2011

Lugna dagar

Har umgåtts lite med mamma.
Har fikat/ätit middag på Sylvia med tjejerna och lillen.
Har ätit lunch/hängt med Anna.
Har tränat.

Ja, det är val ungefär det som hänt de senaste dagarna. Fruktansvärt spännande ;)

måndag 18 juli 2011

Drinkkväll

I lördags gjorde vi något som vi pratat om i flera år, vi hade en drinkkväll. Vi var åtta tjejer som var och en stod för en drink (vi var en Nicklas också man han drack öl).
Alltså blev det åtta goda drinkar i superbt sällskap! Och jag tror att vi kom fram till att Annas chokladdrink var kvällens största hit :)





Reklam

Igår gjorde jag misstaget att titta på en tv-kanal med reklamavbrott för första gången sedan slutet av april. Filmen jag såg var okej men reklamen var det inte! Jag tror att jag fortsätter att hålla mig till endast SVT eller DVD..

lördag 16 juli 2011

Senast lästa bok

Eller det är egentligen två böcker, dessa:

Och jag hade rätt, den där Astrid, hon kunde skriva hon!

Nu ska jag hugga in på nr 3..

torsdag 14 juli 2011

Utflykt till Fotografiska

Jag har börjat älska fotografi och vilken plats passar då bättre att besöka än Fotografiska museet i Stockholm?!
Jag åkte dit för Robert Mappelthorpe men blev glatt överraskad av de andra utsällningarna, speciellt av Liu Bolin!



Robert Mappelthorpe


Peter Fargo/Ingela Klemetz-Fargo


Liu Bolin

Jacob Felländer

tisdag 12 juli 2011

Senast lästa bok


Bok som utspelar sig i Tyskland under andra världskriget. Fin bok! Lite speciell då det är "Döden" som är berättaren. Lite jobbigt ämne, så klart. Man blir alltid lite mer arg på världen när man läser om andra världskriget. Som vanligt önskar jag mig ett annat slut men vad ska man göra?! Läsvärd, definitivt!

söndag 10 juli 2011

Softa

Spinning, glasstillagning (Bounty-smak mums) + drinkar, resplaner och middag hos mamma - lördag

Läsning, besök hos mormor (som hade bakat godaste muffins ever, rabarber+vit choklad!), body balance och "stekta gröna tomater" - söndag

fredag 8 juli 2011

Trevliga saker

Jag åt lunch på stan med min fina mamma idag (Papas tapas, mums!) och råkade hitta några trevliga saker som fick följa med hem. Några köpta, några lånade.
Jag hittade en rolig ring på Gina, nämligen denna:

Sedan hittade jag färdigblandade pimm's på systemet, yum!, så de fick följa med.
Efter det tog jag en runda på biblioteket och kom ut med några (mycket) gamla böcker av Astrid Lindgren om Kati som tydligen ska handla om Astrids första utlandsresor.. Spännande tänkte jag och lånade dem. Det återstår att se om de är bra men det finns goda chanser till det då det ju är allas vår Astrid som har skrivit dem.

Btw. Är det inte underbart med bibliotek???!! Man får läsa/låna hur många böcker man vill, gratis!

Dessutom damp det första numret av en tidning jag klickat hem ner i brevlådan. Den heter Biografi och den var alldeles underbar! (Jag kanske tar i lite men tidningen var bra :)

onsdag 6 juli 2011

Senast lästa bok


Flera personer i min närhet har klagat över att denna bok inte alls passar dem och några har inte ens kommit igenom den. Jag kan förstå det. Men mig passade på sättet att skriva och innehållet mycket bra. Boken var fin och smart. Dock skulle jag vilja skriva om slutet..

tisdag 5 juli 2011

Bästa Patti

Förra veckan hade jag en Patti Smith-vecka. Jag läste hennes bok just kids om hennes och Robert Mappelthorpes gemensamma liv.
Boken är ju inte direkt någon nyhet under solen men jag har alltså inte läst den före nu. Pinsamt, jag vet. Jag har länge tänkt köpa den men inte haft tid till att läsa den så jag har väntat. Nu klickade jag hem den i svensk översättning (men jag måste läsa den på engelska också).
Ändå är jag absolut inte främmande för hennes musik, poesi och språk och utan att ha läst just kids på originalspråk måste jag såga att jag känner igen en bra översättning när jag ser den! Även på svenska var det som Patti satt i mitt huvud och läste högt. Strålande! Boken är för övrigt sjukt vacker..!

Jag passade även på att se om hennes dokumentär Dream of life som jag har stående i filmsamlingen. Dokumentären är lite långsam men få filmer ger mig så mycket inspiration som den!

måndag 4 juli 2011

Utgång och härligt seg söndag

I lördags var det dags för utgång (för midsommarhelgens fyra firanden var inte nog). Jag var sjukt taggad eftersom det var riktigt lyckat sist vi var ute. Och det var en kul kväll. På förfesten och efter utgången. Men vi gick inte dit jag hade hoppats utan till ett ställe vi brukar undvika. Och jag blev själv förvånad över hur ställd jag blev. Chockad över något, jag vet inte vad, och jag kände mig ganska malplacerad. Jag har inget pokerface så tyvärr såg jag rätt sur ut. Inte okej, jag vet, men det gick över mot slutet. Jag tänker i fortsättningen undvika att gå dit om jag inte måste.
Tur att mina vänner är riktigt underhållande så utanför krogen kände jag mig som mig själv igen.

Söndagen spenderades i soffan där jag under hela dagen vräkte i mig massa fet och söt mat och kollade på en filmatisering av Pappa Pellerins dotter, en bok från min barndom. Tyvärr var den 4 timmar långa inspelningen från 70-talet utförd med Sveriges sämsta skådespelarinsatser någonsin.
Senare på dagen blev det 5 timmar metal med the big 4 (timme 1 av de eg 6 var jag och tränade). Jag tackar svt för den underhållande kvällen!