torsdag 30 juni 2011

Fred och kärlek

Igår jobbade jag hemifrån så att jag och pappa på eftermiddagen/kvällen/natten kunde hänga i Borlänge och kolla in onsdagens konserter på Peace & Love festivalen.
Eftersom jag i år var lite seg med att bestämma om jag ville dit (jag tyckte jag hade "sett allt") så blev det bara en dag istället för hela festivalen då biljetterna tagit slut. Aja. Det var värt ändå!







Vi lyckades se:
Pugh Rogefeldt, Dollykollot, Jimmy Eat World, Wilmer X, Alcoholic Faith Mission, Sahara Hotnights, The Vaccines, Paolo Nutini, Serenades, Lykke Li, Marigold, Sick Puppies och såklart (anledningen till att jag åkte, jag hade inte sett dem innan)
Kings of Leon

Vi kom hem kl 4 och jag sov två timmar innan det var dags att dra till jobbet.
Men nu har jag sommarlov på riktigt!

fredag 24 juni 2011

Glad midsommar!

Dagen ska firas med fina vänner och en söt liten tös :)

Hoppas att alla får en underbar dag!

måndag 20 juni 2011

175

Helgen som gick spenderades med mina fina utanför Oxelösund då vi firade att vi i år fyller 175 år.
Mycket lyckat!
Mat, bubbel och snack med fina vänner, vad mer behöver man?!!


tisdag 14 juni 2011

Sökes

Någon som råkar ha vårens nr av H&M Magazine???

Däri fanns tips om några böcker relaterade till mode. Jag rev ur den delen och har tagit hand om den väl i nån vecka för att jag skulle sätta mig ner och betälla några av dem.
I dag städade jag och var då noga med att lägga tidningurklippet på datorn så det inte skulle komma bort.

Nu är det borta. Jag måste ha slängt det ändå. Tusan!

Så, om nån råkar ha den tidningen. Skriv gärna till mig vilka böcker de tipsade om!

Till Jenny och Sofie

Titta vad jag råkade hitta i mataffären!


Den smakar typ likadant som franska mcdo frites såsen :)

Och Sofie, de där chokladgodisarna från milka med flingor och russin finns här med (fast inte milka då utan nåt annat märke fast samma produkt).

måndag 13 juni 2011

Ursäkter (jobb och fest och sånt)

Lite seg i uppdateringen ser jag! Oj då!

Det beror till största delen på att jag sitter framför datorn större delen av tiden när jag är på jobbet och då inte riktigt känner för att göra detsamma när jag kommer hem.
En liten del beror även på att jag hellre läser än att sitta framför datorn.
En annan lite del beror på det vackra väder vi haft och det faktum att jag tycker om att vara utomhus.

I helgen blev det inget för att jag festade hellre med mina fina vänner! Kul utgång tjejer!

Där, mina ursäkter.

Senast lästa boken: Resehandbok för singlar av Liz Tuccillo. Helt okej chick lit!

tisdag 7 juni 2011

Runt om i Nice






Sista bilden föreställer min favorit restaurang, la Mama. Kanske inte det mysigaste stället i gamla stan men de har supergod mat!

måndag 6 juni 2011

Lång helg med sol och firanden

Jag valde den perfekta tiden att komma hem till Sverige när det nu bjöds på en riktigt lång helg och massor av sol och +30 grader. Precis som jag vill ha det!

Jag har njutit av att bara vara men även hunnit med att fira Anna som fyllde år den 22 maj (samma dag som lillebror 1), grattis i efterskott! Och fira Josephine som fyller år imorn, grattis i förskott! Jag har även hunnit gratta mormor som fyllde några dagar innan lillebror och Anna. Allt detta betyder att jag även har ätit gott i helgen :)

Nöjd!

söndag 5 juni 2011

Uppslukad och djup

En av alla trevliga saker med sommarlov, eller i alla fall sommarlov från högskole-/universitetsstudier, är att man får läsa vilka böcker man vill! Och jag tycker om att läsa. Inte bara böcker, jag är en rätt duktig konsument när det kommer till tidningar om resor, inredning, mat och mode också. Och jag prenumererar på några tidningar så jag hade en härlig hög väntandes på mig när jag kom hem till Sverige igen.

I alla fall. Böcker.
Jag tycker som sagt om att läsa men jag läser ganska långsamt. Och jag läser varje ord och suger i mig hela betydelsen av varje mening. Jag har livlig fantasi och är helt inne i bokens värld. Ofta stannar jag även upp och funderar/grubblar/analyserar mitt eget liv utifrån vad jag just läst i boken. Jag tänker på hur en viss mening eller ett visst stycke passar in på mig eller vad jag tycker om saken eller skulle göra om det gällde mig. Jag får diskutera mitt liv med mig själv en stund och slippa lägga ointressant information på någon vän. Jag tror detta sätt att läsa passar mig perfekt! Jag behöver nog bli lite djup nån timme då och då.
Detta sätt att läsa applicerar jag på det mesta av den litteratur jag läser oavsett om det är en faktabok, någons biografi eller en chick lit-bok à la Sex and the city.

Nyss satt jag och läste något ur kategorin chick lit och kom att tänka på denna lilla monolog, eller vad man ska kalla det, ur "You've got mail". Den är ganska så fin.

I lead a small life, valubale, but small. But sometimes I wonder; do I do it because I like it or because I haven't been brave. So much of what I see reminds me of something I read in a book when, shouldn't it be the other way around? I don't really want an answer I just want to send this cosmic question out into the void, so good night dear void.

fredag 3 juni 2011

Lite separationsångest

Jag tycker att jag borde vara van vid att åka mellan olika städer och vänner vid det här laget men det är alltid lika jobbigt att lämna Nice och speciellt befit. Kanske för att jag inte vet om jag kommer dit igen..
Att lämna Sofie och Jenny är konstigt nog inte lika svårt, kanske för att jag vet att jag kommer se till att jag ser dem igen, kanske bara inte i Nice.

Och det är något alldeles speciellt med det där stället, befit. Det är så familjärt, typ "alla känner alla" och jag tycker så mycket om flera av personerna där, jag har ju ändå känt de sedan hösten 2008. Nu i vår har jag pratat extra mycket med ena ägaren och han är snäll och rolig (och jäkligt hetsig på RPM) så nu kände jag mig ännu mer som en i gänget.
Efter sista träningspasset i tisdags fick jag till och med en souvenir, så jag inte ska glömma.


Annars har det varit som vanligt att komma hem. Jag får en chock av att se hur mycket kläder jag äger och börjar genast rensa ur lite.
Och Sverige har välkomnat mig väl då det idag bjöds på samma temperatur som i Nice. Tack!

Förutom en liten saknad efter min fina salle de sport i Nice så känns livet ändå najs.
Idag fick jag sommarlov!

onsdag 1 juni 2011

Landat

Tänkte bara meddela att jag är i Sverige igen.