fredag 31 december 2010

Julen, så här en vecka efter..

Kort sammanfattning.




Julafton hemma hos mamma och Sven med alla sex barnen och min mormor och morfar. Roligt :)
Jag var rätt nöjd över min egen insats. jag bakade och trollade fram nästan allt julgodis och alla praliner.
Juldagen var najs den med. Först mat hos mormor sedan förfest hos Anna sen party på lokomotivet. Musiken var rätt, inträde/kö och garderob m.m. var helt fel, kaos!
Men man har alltid kul med mina underbara, vackra flickor, synd bara att jag sabbar bilden (som är lånad av Hanna). Hanna borde varit med istället för mig, jag ser inte lika glad ut som de andra, men det var jag.

torsdag 30 december 2010

Patiner

Ibland vill man inte gå långt hemifrån för att få röra på sig. Lyckligtvis är fotbollsplanen utanför mitt hus förvandlad till isbana.. och yogamattan är alltid i närheten.

måndag 27 december 2010

Filmdag

När man varit ute natten innan och känner sig allmänt seg så passar det utmärkt att kolla på film. Igår hann jag med fyra stycken, med vissa pauser of corse.
Jag var ute efter filmer med julkänsla. Den sista råkade bara vara på tv..




fredag 24 december 2010

God Jul

Merry Christmas
Joyeux Noël
Buon Natale

torsdag 23 december 2010

De senaste dagarna




Jag har ju som bekant bakat en hel del.. hela dagarna faktiskt, bortsett från igår. Bland annat har jag gjort innehållet i dessa påsar som mina vänner fick igår.



Igår var det dags för det årliga julmyset med mina lovely tjejer (förutom Tove som inte hunnit komma till stan)och stans sötaste 3 månaders baby.

Det var även dags att slå in paket (yey!). En del paket blev såhär.. (jag gillar enhetlighet.)

Nu återstår bara att välja outfit till imorn, äta lite för jag kom just på att jag tränade för några timmar sen.. och kolla på "Nu är det jul igen" (på VHS hehe) innan det är dags att sova.

måndag 20 december 2010

Lite bakning

Jag känner mig lite som "the cookie queen".. kanske för att jag är väldigt förtjust i att baka! ;)
Nu efter tentan får jag (äntligen) börja baka alla julkakor och allt julgodis jag har planerat för.. joupi!

Så, jag testade att göra makaroner idag och de blev.. Himla bra!


Det blev även lite chokladmintfudge och hallon/chokladtryffel.

Medans jag väntade på att olika moment i bakandet skulle sköta sig själva hann jag med att köra spinning och balance och äta det sötaste godiset (utseendemässigt sötast i alla fall), mintpastellkulor eller vad de nu kan heta.

lördag 18 december 2010

En suck av lättnad!

Jag har de senaste fyra timmarna suttit och skrivit olika deltentor i italienska.. Usch och fy för tentor säger jag.
Aldrig har jag blivit så bestört, förvirrad, chockad och gråtfärdig av en tenta som en av delarna idag (den del jag trodde skulle vara lättast..). Aldrig!

Detta var en webbaserad tenta och i detta fall kommer resultaten upp direkt när tentatiden är slut, vilket är ganska skönt för då slipper man gå och vara orolig över dålig resultat.

Och gissa om jag blev glad över att se att jag har lyckats pricka in ganska långt över de 65% rätt man behövde!

Grazie!!!

torsdag 16 december 2010

Pepparkakstält


För den som inte orkar pilla med ett helt hus.

måndag 13 december 2010

I Wish..

Jag har varit djupt besvärad hela dagen. Jag kunde inte slappna av på slutet av Balance-passet och jag får ont i huvudet av alla tankar..

Om människor la ner en massa tid på att hjälpa andra istället för att skada andra (som vissa uppenbarligen gör), skulle världen bli bättre.

Om alla bara kunde respektera varandra, att alla är olika, att man kommer från olika kulturer, är av olika folkslag, tror på olika religioner osv! Visa respekt istället för att göra narr av..

Ingen har mer rätt än någon annan. Låt bli att dra alla över en kam!
Bara för att man tex kommer från ett visst land betyder det inte att man håller med landets politik.
Bara för att en person är respektlös och agerar dumt betyder det inte att alla andra tycker samma sak! Vi är alla individer med egna tankar och känslor!

Respektera allas rätt att leva!

Låt bli att skada andra människor och helst inte dig själv heller!

Det skulle vara trevligt om Sverige var neutralt och om en viss dumbom kunde be en visst religion om ursäkt.

I JUST WANT PEACE ON EARTH!

söndag 12 december 2010

Astrid

Jag hittade något oemotståndligt på coop.


Köper man en Astrid får man Astrids jul på köpet :)

lördag 11 december 2010

Julshopping

Hade jag tänkt ägna mig åt idag tillsammans med mamma. Det gjorde jag väl i och för sig också, grejen är bara att jag hittade många fler presenter som skulle passa mig själv bättre än till pappa, Tomas och mormor och morfar som var planen. Illa.

Jag blev helt klar med inköpen till Tomas, och lillebror får skylla sig själv om han inte blir nöjd (fast det är grymma presenter!) för han svarar inte på sms..

Sen råkade jag köpa två bakböcker till mig själv bara för att jag råkade gå förbi en bokhandel.. Hoppsan då, ovanligt att jag köper böcker!

Dagens "låt på hjärnan" har varit denna:
När nätterna blir långa och kölden sätter in, tar mamma mus och samlar hela barnaskaran sin, hon visar sen på fällan "ni aktar er för den! så får vi allesammans fira jul igen!" Hejsan hoppsan fallerallera när julen ska varenda unge vara gla' hejsan hoppsan fallerallera när julen kommer ska varenda unge vara gla'!

torsdag 9 december 2010

Italien

Efter en liten försening landade jag i natt på svensk mark igen.. tyvärr, för här var det fortfarande kallt och snöigt.
Jag har varit på en liten fyra dagars tur till Italien där fina Anna tillfälligt bor som erasmusstudent. Så Castellanza (där Anna bor), Milano och Turin har fått besök de här dagarna.

Det var kul att träffa Anna och se hur hon bor och har det och vilka hon umgås med och så!

Vi åt och åt och kollade på lite saker man ska se och shoppade lite och åkte massa tåg och hängde och pluggade lite och letade upp julstämning (belysning och en marknad tex..) osv.. Sen att det var lite regningt hela tiden och att studenter ockuperade stationen i Turin och sånt gjorde inte så mycket. En najs trip helt enkelt!







Turin var mycket mysigare än Milano men ingenting är ju fint när det är grått väder..



I Turin var vi på ett "Cinema" museum som var väldigt stort. Där fanns massor av bilder och info på/om allt från regissörer till stjärnor till kulisser och utvecklingen på den tekniska sidan från skuggbilder till dagens bio. Det låg inne i Mole Antonelliana som tydligen är Turins landmärke.
Vi kände även att vi var tvungna att köpa (och äta) lite choklad när vi var där för alla Annas bekanta som hörde att vi skulle till Turin, och hade varit där, sa att de var kända för sin choklad. Jag vet inte om det stämmer men ovanligt god var den i alla fall.

lördag 4 december 2010

We will rock you

Denna underbara föreställning med Queens låtkatalog var jag och såg idag! Man hade gåshud under hela föreställningen och vid ett tillfälle började jag gråta, precis som det ska vara när man ser något riktigt bra!
Mamma och Sven bjöd på en dag i huvudstaden med julmarknad, lunch och musikal på Cirkus. Svens dotter skulle egentligen varit med men hon blev tyvärr sjuk igår.. Vad gör man då?, jo jag ringde Camilla och hon var på direkt. Kul! :)

Tummen upp för idag!

Domani, vado in Italia.
Nu, Sova.

onsdag 1 december 2010

1 December

Och just det, första december är för mig hög tid för börja lyssna på julmusik. Jag har längtat ett tag.. Det kan bero på att jag äger världens, kanske bästa, julskiva! (Eller tre skivor faktiskt, det är en box).
Christmas Crooners heter den (det finns en hel del skivor med det namnet) och det är inte vilka som helst som sjunger utan det är la crème de la crème. Bing Crosby, Frank Sinatra, Louis Armstrong, Rosemary Clooney, Dean Martin mfl.. Sug på den! :)
Jag hittade den för en tia (euro) när jag bodde i Paris och man kan lyssna på skivorna om och om igen eftersom det är så många låtar att man inte hinner tröttna!

Skrika och stojja..

Är något jag INTE gör medan jag tränar. Kan jag ge ifrån mig höga hejarrop och tjoa och tjima (hur stavas det ordet?) under träningspasset så tar jag inte i tillräckligt hårt!
Detta tycker jag ska gälla alla utom kanske tränaren. Men jag antar att man får väl välja själv hur hårt man tar i..