söndag 28 november 2010

1.a advent

På förmiddagen idag var jag hemma hos mamma och bakade lussekatter! Mys och gott. Vi bakade något som hette chokladmoussemuffins också, gott men alldeles för mäktigt, jag mådde illa efter halva och då kallas jag ändå Kakan för att jag inte har någon gräns när det gäller kakor och sådant.. men den muffinsen (vad heter muffins i plural? är det kanske muffins..) var gränsen.

Efter baket tog jag en sväng på stan och hittade en mössa som jag letat efter. Woho!
Jag hittade även jättesöta kakformar i form av en giraff, en krokodil, en elefant, ett hjärta och något som kan vara en apa eller kanske en känguru.


Igår kväll kom jag på den briljanta idén att baka in mögelost i pepparkaksdeg (kanske inte en revolutionerande upptäkt, men ändå), det måste ju bli gott eftersom det är gott med sådan ost på pepparkakor. Jag testade det idag och jag måste säga att det blev ganska bra :) Antagligen är det den perfekt "snitten" till ett glöggparty hehe.

fredag 26 november 2010

Basta!

Inte basta som i att sitta i ett alldeles för varmt rum och svettas, utan basta som i "det räcker" på italienska. Min hand har kramp för att jag håller pennan så hårt när jag skriver. Och min arm är trött, men det kan vara från morgonens simmning för jag tog i som bara den (nej det gjorde jag inte, det var ett totalt kaos i badhuset, folk överallt), så inte säker..
Om jag ska lära mig något mer italienskt idag får det komma ur den här bra boken:
I den får man veta sånt som man inte får veta i skolan.

Vill ha en sådan fast med franska idiom i julklapp.. hint hint pappa..

Adesso, devo mangiare qualcosa. (Anna är det rätt?)

onsdag 24 november 2010

...

Kollade igenom bilderna i datorn.
Fastande för:

Bubbelattack eller väldigt skitig lins?
och

Fint.

tisdag 23 november 2010

Hjälm


Jag är rädd för att cykla på vintern men jag gillar inte att ta bilen till träningen (eller vart jag nu behöver ta mig) i onödan. Så, jag har köpt en cykelhjälm, för jag är rädd om mitt huvud.

Nu ska jag bara orka mig ut i snön med cykeln.

lördag 20 november 2010

Äta bör man..

Igår kväll var jag på middag hemma hos Hannas mamma med henne, Hanna Josse och lilla sötnosen Kayla. Vi bjöds på två kilo SKALADE räkor, väldigt hurtigt men väldigt gott med massa röror och vitlöksbröd och ost och grejor! Roligt sällskap och trevlig kväll!

Idag sågs vi alla tjejer (utom två) på stan för att käka lunch. Det blev både lunch och fika innan vi kom därifrån men jag måste medge att ett bättre sätt att spendera dagen på får man leta efter. Jag gillar mina flickor och jag gillar att äta.

Dagen skulle egentligen inte sluta där utan jag skulle ut och festa med Hanna och Camilla. Jag hade sett fram emot det, tagit fram kläder och blivit taggad! Både för att jag alltid har kul med mina brudar och för att jag känner att det är på tiden att jag går ut och raggar för här hemma hittar jag inga killar.
Men när jag kommer hem från stan känner jag mig plötsligt konstig och i stort behov av att lägga mig att vila, kl 18 på en lördagkväll, inte fullt normalt när man är 24 år.. När jag vaknar en timme senare känner jag mig fortfarande konstig och trött och klen. Där rök den festkvällen! Inte helt okej.

Så, nu går jag och lägger mig och kollar på Prinsen av Egypten. Det är tur att jag sett den förut för jag lär ju somna ifrån den.
Det är bäst för mig att jag vaknar pigg och kry imorn, annars!

onsdag 17 november 2010

Italiano

Jag ligger på sängen och pluggar italienska glosor.. mycket underhållande.

Jag ligger även och tänker på fina platser att längta till och en fin vän var nyss i vackra Florens så jag längtar extra mycket tillbaka dit..

söndag 14 november 2010

"Hon gick in i ett arkiv"

(Ha ha ha, Anna, kommer du ihåg?!)

Jag spenderade några timmar av min lördag med att vara lite kulturell. Stadens arkiv, bibliotek och museum(stads- och konstmuseum) hade öppna magasin och arkiv vilket innebar guidade visningar där.. Dock var det för många intressanta visningar samtidigt så jag hann "bara" med tre.. Jag fick kolla i både barn- och stadsbibliotekets magasin och i arkivet. Väldigt trevligt och intressant. Jag fick en bra idé i arkivet som jag ska genomföra när jag får tid..
Min lördag kanske inte låter så cool, men jag är nog inte cool heller.
I like what I like.



Åt middag hemma hos Mamma :)

onsdag 10 november 2010

Okej låt

Cooler Couleur - Yelle feat. Crookers

tisdag 9 november 2010

Min senaste skapelse



Vid 23 när jag kommit hem från en trevlig kväll hos Sandra (och varit tvungen att be tre förbipasserande killar om hjälp att knuffa på min bil så jag skulle komma loss från parkeringen) kände jag att en snögubbe skulle vara najs att göra så jag inte skulle sluta kvällen med att vara sur på snön. Den blev inte så stor men lite söt. Och jag blev blöt, men det var det värt.

Fast, egentligen tycker jag att snö är något man åker till.

måndag 8 november 2010

Ärvda intressen

Jag är en ta-reda-på-are, en person som, om jag undrar någonting, tar reda på det. Snabbt. Jag är också en person som helst inte åker någonstans (mest utomlands) utan att ta reda på en massa saker om platsen/landet jag ska besöka. Jag vill veta vad som finns att göra och se helt enkelt. Helst vill jag kunna en del av språket också.

Mina föräldrar har inte detta resekontrollbehov så jag har tänkt att det nog bara har med mina intressen att göra och inte något arv.. Tills senast jag var hos farmor.
När vi satt i hennes vardagsrum och rotade fram gamla bilder hittade jag (till min stora lycka) även trave efter trave med reseböcker och parlörer! Farmor och farfar verkar ha haft samma behov av kunskap om nya platser som sitt barnbarn. How lovely :)

Jag fick med mig en bok hem (hon ville att jag skulle ta alla med det tog emot) som är as skön! Det är en parlör med massa bilder i och namnet på föremålet på bilden på fyra språk; engelska, franska, italienska och svenska (intressant blandning.. jag menar, det är ju lite otippat med svenska i den mixen..förutom att den var till för den svenska marknaden).


Här är en del av de böcker som jag hittade hos farmor. Inte helt olikt hur det ser ut i mina egna hyllor och högar med böcker som ligger överallt.

lördag 6 november 2010

Bokat

Nu är det klart. Jag drar till Milano med omnejd i början av december för att hälsa på Anna. Yeeej!