onsdag 30 juni 2010

Fejkblod och Jehovas vittnen

Har haft några konstiga dagar..

Först och främst har jag haft FEBER! Hög sådan som gör att kroppen blir matt bara av att stå. Men det går väl över nån gång.

I måndags kom lillebror 2 hem från Cypern där han varit en vecka med sin flickvän (hon kom också hem). De hade haft en jättebra vecka och var glada men trötta.
MEN, när lillebror öppnar sin resväska är de översta sakerna fläckade av två kletiga vätskor varav den en är solcreme och den andra är skrämmande likt blod!
Efter några timmars oroande och samtal till föräldrar och flygbolag experimenterades det lite och man kom fram till att ett metallföremål i väskan måste ha varit insmort med någon slags olja för denna olja reagerade med solcremen och blev då blodröd..
Var länge sedan något föreföll mig så konstigt och läskigt och spännande. (Det kanske inte låter så sjuk, man kanske måste ha varit där..)

Igår var jag ute och gick, trots feber, för att min kropp inte skulle dö av tristess.
På långt håll ser jag två små flickor och deras mamma komma emot mig på gångbanan. Inget konstigt med det förutom att de är lite väl uppklädda för vädret och tiden på dagen. När vi möts säger mamman plötsligt "hej,ursäkta" och vänder sig till mig. Jag stannar och hoppas lite i smyg att de ska fråga mig om vägen eller något annat vanligt. Men nej.
Den äldsta av de två flickorna håller upp en broschyr som hon har i handen och säger att hon ska berätta lite om stress och sen frågar hon om det är okej att hon läser några ord som Jesus har sagt. Jag tittade på henne, hennes syster och sen på mamman innan jag sa "Eh, Nej. Helst inte." sen log jag besvärat och gick min väg.
Jag såg den dömande blicken i mammans ögon. Jag var helt okej med den.

Folk får gärna tro på vad de vill, men försök inte få någon annan att tro detsamma.
Det är som med folk på stan som vill stanna en och prata om greenpeace eller få en att byta till tele2, OM jag vill veta någonting tar jag reda på det själ! Försöker du pracka på mig någonting går jag åt andra hållet.

söndag 27 juni 2010

Midsommar

Spenderades i Slagsta.
Start kl 10 med champagnefrukost, sen förflyttning till annan villa, sen lunch, sen fotboll, sen middag (halv elva), sen efterrätt. Vi åt alltså hela dagen. Ungefär. Mellan måltiderna blev det en massa kackel som vanligt :)
En midsommarafton enligt tradition helt enkelt! (3.e året nu va?).
Och jag gillar't.

måndag 21 juni 2010

Live from Gotland

Sitter just nu i min familjs stuga i Åminne, Gotlands östkust.
Mitt ansikte är varmt och stramar lite efter en dag i frisk luft och solsken.
Jag har haft en grym sommardag. Solbad på en finkornig strand på förmiddagen och en flera timmars (och flera mils) lång cykeltur i solen på den gotländska landsbygden. + Glass. :)
Man vet att man är ute på landet när man cyklar i flera timmar och knappt möter en människa men ser massa hästar, kor och får.. och när all natur (stränder, ängar, hagar, skogar..) är sådär svenskt sommarvacker så det nästan gör ont i själen.

När jag susade fram längs kusten försökte jag hålla utkik efter sälarna som finns därute, men förgäves.

Jag önskar bara att jag hade haft kameran med mig..

tisdag 15 juni 2010

Le week-end

Fredag: Firade lite snabbt en familjevän som fyllde 20 år innan det bar av för att fira Anna (som fyllde i maj) med fika och bio. Det var Sex and the city 2 som stod på schemat och jag tyckte att den var roliga oavsett vad alla kritiker säger.

Lördag: Studentfirande i stan och även jag hade någon att fira, en familjevän där med. Riktigt kul var det och riiiiktigt god (kurdisk?) mat hade de dukat fram. Lite vin och chokladtårta på det så.. :)
Sedan bar det för min del av till Josse för förfest med alla de finaste flickorna man kan tänka sig att umgås med! Jag gick hem när de andra fortsatte kvällen på Nybron men kul hade jag ändå.

Söndag: Lunch hos mamma. Skönt med god mat som man slapp laga själv. Resten av dagen spenderade jag med Dolly Parton i pocket(bok)format.

fredag 11 juni 2010

Rooolig!

För några dagar sedan kollade jag på Comedy central och såg en stand up show med en sjukt skön snubbe. Gabriel Iglesias. Check him out! (Om ni inte redan har gjort det).

onsdag 9 juni 2010

Musik i mitt huvud

Jag måste säga att det är helt underbart att ha soundtrack till sina drömmar.. I natt var det flera låtar :)

Alors on danse - Stromae
http://www.youtube.com/watch?v=7pKrVB5f2W0

Guallando - Fulanito
http://www.youtube.com/watch?v=qTq3A9GePhw

och Baby love - the Supremes

tisdag 8 juni 2010

Usch..

Kan nu meddela att jag officiellt hatar det franska språket, eller i alla fall dess grammatik!

Synd att jag älskar landet.. då måste jag ju kunna språket.

7.e juni

7.e juni är Josephines födelsedag. Grattis!

6.e juni

Jag kan inte påstå att jag firade nationaldagen men jag befann mig i alla fall i huvudstaden.
Jag hade äran att få ha picnic med några av nissarna (mina flickor från första hösten i Nice), Marielle, Karin och Anja.
Härligt väder, härlig dag, härliga tjejer :)